Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Африканець із «Шахтаря» приміряв вишиванку і посмакував борщем

Серед тих, хто у День вишиванки одягнув головний національний убір українців, був і 23-річний футболіст донецького «Шахтаря» із Буркіна Фасо (країни на заході Африки) Лассіна Траоре

На фото Лассіні Траоре, футболісту із далекої африканської країни, вишиванка дуже пасує
На фото Лассіні Траоре, футболісту із далекої африканської країни, вишиванка дуже пасує

Відповідну світлину і відео оприлюднила пресслужба гірників. Українською мовою з майже непомітним акцентом форвард привітав наших співвітчизників зі святом.

Лассіна ще й посмакував традиційними стравами українців: салом, борщем і пампушками з часником. Так він продемонстрував повагу до країни, в якій зараз продовжує свою професійну кар‘єру.

Цю повагу Траоре засвідчив і на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. На відміну від багатьох інших легіонерів донецького клубу, які через форс-мажорні події чкурнули за кордон, африканець залишився разом з українськими футболістами.

Повітряні тривоги його не лякають. На одній із пресконференцій у лютому минулого року представник Буркіна Фасо так пояснив своє непросте рішення: «Я пережив специфічний момент, коли отримав важку травму, але клуб мене не полишив та постійно підтримував під час операції й відновлення.

Навіть попри тяжкі обставини і війну, «Шахтар» завжди був поряд зі мною. Для мене було дуже важливо повернутися та грати за цю команду".

Схожі новини