Передплата 2024 «Добра кухня»

Фільм про Маріуполь: як люди готували їжу на вогні та полювали на голубів

У YouTube оприлюднили документальний фільм про жахливе життя маріупольців під час окупації

Фільм про Маріуполь: як люди готували їжу на вогні та полювали на голубів
Фільм про Маріуполь: як люди готували їжу на вогні та полювали на голубів

Фільм «Маріуполь. Хроніки пекла» показує у яких умовах виживали люди, яких нещадно нищила російська армія. Ці кадри, кажуть творці фільму, має побачити весь цивілізований світ, щоб засудити геноцид проти українців. У фільмі розповідають не лише про трагедію, а й про справжній патріотизм. Зокрема йдеться про любов людей до свого міста, яке росія стерла з лиця землі.

«Люди готували їжу на вогні біля будинків, часто полювали на голубів, — розповіла під час брифінгу присвяченому презентації фільму режисерка Ліза Татарінова. — Всю правду світ дізнається лише після деокупації. Місто Маріуполь тепер кладовище… Документальний фільм про Маріуполь базується на розповідях очевидців, які пережили окупацію і змогли виїхати з міста».

Одна з героїнь стрічки — Надія Сухорукова. Жінка вела щоденник на сторінці у фейсбуці, а потім все розповіла для фільму. Загалом у фільмі свої історії виживання розповідають одинадцять героїв.

«Багато очевидців не погоджувались на інтерв’ю — люди не могли ще раз, навіть у розповідях, пережити це пекло, — каже режисерка фільму. — Ми з командою волонтерів вирішили, що світ має знати правду. Погодилися надавати безкоштовні права на показ цього фільму. Світ має знати правду про всі ті жахи, які відбувались у Маріуполі. Про те, що це війна на винищення людей».

Читайте також: «Це не лише моя робота, а й місія — розказувати і показувати людям правду«

Схожі новини