Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові відбуваються змагання серед майбутніх військових (ФОТО)

  • 17.05.2024, 14:45
  • 2 019

Уперше в Україні у Львові організували змагання для учнів військових ліцеїв «Юнацький резерв»

Фото пресслужби Львівської обласної ради
Фото пресслужби Львівської обласної ради

Військово-прикладні змагання «Юнацький резерв» на кубок Центру спеціального призначення Національної гвардії України «Омега» розпочалися сьогодні 17 травня, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут».

Учасники змагань — ліцеїсти військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою. Змагаються 12 команд Львівської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Чернігівської, Житомирської, Полтавської, Дніпропетровської областей, а також з ліцеїв Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України.

Сьогодні ліцеїсти долали смугу перешкод, кидали навчальні гранати, стріляли з пневматичної гвинтівки, демонстрували майстерність управління дронами та навички першої медичної допомоги при пораненнях. У програмі заходу є пейнтбол, марш-кидок для виконання тактичних завдань і військово-прикладне орієнтування.

Змагання присвятили Дню Героїв. Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників України.

«Уперше в Україні на Львівщині ми започатковуємо змагання „Юнацький резерв“. Вперше беруть участь команди військових ліцеїв. Кожен з нас у складний і відповідальний для нашої держави період ставить питання, що я можу зробити. Панове ліцеїсти, для вас є великий шанс показати у змаганнях свої вміння, здібності, готовність до захисту України. Ми не просто буде будемо змагатися — ми маємо показати молоді, як готуватися до захисту», — зазначив під час урочистого відкриття змагань начальник ліцею, полковник Юрій Гусар.

Від Львівської обласної ради учасників змагань привітав голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

«Бажаю вам показати на змаганнях свої знання та практичні навички, якісно проявити себе. У теперішній час такі змагання є вкрай важливими й потрібними для підготовки майбутніх службовців Збройних Сил України. Бажаю, щоби захід став регулярним і проводився щороку на теренах України в межах кордонів 1991 року», — сказав Назарій Сумало.

Спецпризначенці «Омеги» познайомили учасників змагань з технікою й озброєнням. «Час в країні такий, що усі мають готуватися захищати державу. Військові ліцеї - це майбутнє наших Збройних Сил України та силового блоку держави. З приємністю беремо участь у цьому заході та готові й надалі допомагати у підготовці ліцеїстів», — зазначив командир 4 окремого загону спеціального призначення НГУ «Омега», полковник Назар Гінка.

За результатами змагань переможці й учасники отримають почесні відзнаки та нагороди.


Джерело: Львівська обласна рада

Схожі новини