Передплата 2024 «Добра кухня»

Сатанізм рашистів у Маріуполі

У Трускавці в кінотеатрі «Злата», як інформує пресслужба Трускавецької міськради, відбувся безкоштовний показ документального фільму «20 днів в Маріуполі»

Нагадуємо читачам, що кінострічка, авторами якої є військовий кореспондент, відеограф Мстислав Чернов, фотокореспондент Євген Малолетка та продюсерка Василиса Степаненко цього року здобула перемогу кіноакадемії «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Це — головна, але не єдина нагорода, якою відзначено фільм. «20 днів в Маріуполі» отримав у тій же номінації й дві інші престижні премії - BAFTA та «Готем». Світова прем'єра відбулась 20 січня ц.р. на американському кінофестивалі незалежного кіно «Санденс».

Як було наголошено перед початком фільму в Трускавці, «20 днів в Маріуполі» — це не кіно для перегляду на вихідні дні. Дивитися, спостерігати за подіями, які відбуваються на екрані, важко. Автори показали, яким був Маріуполь на самому початку війни, коли рашисти, незважаючи ні на що, безжально нищили, з особливим цинізмом та сатанинською насолодою рівняли все із землею. Важко, дуже важко спостерігати за всім цим. Часом, коли переглядаєш фільм, здається, що події на екрані нічого спільного з реальністю не мають. Що це — режисерська вигадка для фільму жахів. Та, на жаль, це не так. Не про чиїсь чорні фантазії йдеться. Таки з реальністю маємо справу. Світ повинен знати, на власні очі побачити злочини росії в Україні. Сплюндровані будинки, поранені та вбиті цивільні, сльози скалічених дітей, доведені до відчаю матері - все це було в місті, яке ім'я Божої матері носить. Жахіття не скінчилось, війна триває. Ворог продовжує проливати кров, творити зло на українській землі. Чим більше здорових сил об'єднаються в ім'я добра, тим швидше буде покінчено з рашизмом. Сам він не зупиниться. Такий напрошується висновок після перегляду фільму.

… «20 днів в Маріуполі» вже вдруге демонструють у Трускавці. Перший показ відбувся кілька днів тому у готельно-курортному комплексі «Карпати». Тоді фільм переглянули учасники міжнародного форуму «Демократичний тиждень Карпатського моря», який відбувся в місті «Нафтусі», та відпочивальники з готельно-курортного комплексу. Двері кінозалу були відчинені для всіх охочих. Сьогодні ж фільм, крім підопічних територіального центру Трускавця, працівників освіти та культури, співробітників міськради та внутрішньо переміщених осіб, яких запросили на показ, мали змогу подивитись і гості курорту, всі інші охочі.

Схожі новини