Передплата 2024 «Добрий господар»

Перемога України є стратегічним і моральним імперативом Заходу, - глава МЗС Британії

  • 14.05.2022, 18:45
  • 578

Очільниця МЗС Британії Ліз Трасс закликала Захід продовжувати підтримку України важким озброєнням, зокрема - літаками, а також посилювати санкції

Перемога України є стратегічним і моральним імперативом Заходу, - глава МЗС Британії
Перемога України є стратегічним і моральним імперативом Заходу, - глава МЗС Британії

Про це йдеться у її статті в Express.

«Битва за Донбас вирує, оскільки російські війська просуваються на Сході та Півдні. Якщо путін переможе, він захоче більше територій України і не поступиться, поки вся країна не буде під його контролем» — заявила Трасс.

Вона переконана: путін сподівається, що бажання вільного світу зупинити його не може зрівнятися з його рішучістю поставити Україну на коліна.

«Ми довели, що росія помилялася, і будемо робити це знову. Тепер зрозуміло, що путін не може зламати і не зламає чи підпорядкує Україну. Але треба йти далі — стратегічним і моральним імперативом для всіх нас є перемога України» — наголосила Трасс.

«Я закликаю наших союзників зробити більше, щоб Україна отримувала те, що їй потрібно, від важкої зброї, як-от танки та літаки, до боєприпасів та інших поставок. Найкращою тривалою безпекою для України буде те, що вона зможе захиститися від будь-якої майбутньої агресії» — переконана глава МЗС Британії.

За її словами, Велика Британія співпрацює з Польщею через спільну комісію задля оснащення України зброєю стандарту НАТО.

«Ми також повинні продовжувати морити голодом путінську машину для фінансування війни, накладаючи санкції на більшу кількість тих, хто фінансує його агресію, від олігархів і банків до енергетики, золота та сфери послуг» — вважає Трасс.

«Ми повинні невпинно посилювати тиск, доки путінські війська залишаються в Україні» — наголосила вона.

Міністр стверджує, що Британія не шукає зміни режиму в росії:

«Але слід розуміти: ослаблена росія є наслідком рішення путіна розпочати неспровоковане вторгнення».

Читайте також: Це помилка: путін про рішення Фінляндії вступити у НАТО

Фото з мережі

Схожі новини