Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бригади ЗСУ на Сумщині готуються до наступу росіян, — Головнокомандувач

  • 17.05.2024, 15:45
  • 330

Тим часом на Харківщині зона бойових дій розтяглась на майже 70 кілометрів

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої, і ворог до цього готується. Ми повинні не допустити подальшого просування ворожих військ стійким утриманням займаних рубежів та позицій, завдати їм максимальних втрат, а також створити умови для розгрому окупантів діями мобільних штурмових груп та підрозділів атаками у фланг і тил із різних напрямків», — повідомив Олександр Сирський.

Після того, як росіяни розпочали новий наступ на Харківщину, зона активних бойових дій в області розтяглася на майже 70 кілометрів. За словами Олександра Сирського, так вороги намагаються змусити ЗСУ задіяти додаткові бригади з резерву для відбиття атаки. Основні сили окупантів зосередилися на напрямкові Стрілеча — Липці та на захопленні Вовчанська.

«Для цього противник створив і значно посилив оперативно-тактичне угруповання військ Сєвєр, до складу якого увійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів. Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак, йому не вдалось прорвати нашу оборону», — розповів Головнокомандувач ЗСУ.

Схожі новини