Передплата 2024 ВЗ

Екскурсії на Львівщині для переселенців: локації

  • 26.03.2022, 15:45
  • 964

Для того, щоб трохи відволіктись та легше пережити стрес, запрошуємо відвідати туристичні місця області

Екскурсії на Львівщині для переселенців: локації
Екскурсії на Львівщині для переселенців: локації

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Ось перелік туристичних локацій Львівщини:

  • Національний природний парк «Сколівські Бескиди» пропонує безкоштовні пішохідні екскурсії для вимушено переміщених осіб. Благодійна ініціатива охоплює легкодоступні екостежки та туристичні шляхи, якими можуть скористатися люди літнього віку, діти, жінки.

Перебування і відпочинок на природі, чисте свіже повітря, дзюрчання гірських потоків допомагають людям відновити фізичне та психологічне здоров'я.

Для походу в гори треба мати зручне взуття, теплий одяг. За довідками просимо звертатися за телефоном: 098 909 28 05 (Роман).

  • Бориславська територіальна громада приймає до себе тимчасово переміщених осіб. Більшість музеїв та туристичних локацій працюють у звичайному режимі. До прикладу, аптека-музей Йогана Зега. Працівники стараються теперішні екскурсії адаптувати під гостей, що не знайомі з історію міста та легендами краю.

Адреса музею: м. Борислав, вул. Карпатська брама, 17.

  • До музею «Дрогобиччина» щодня приходять внутрішньо переміщені родини з дітьми. Тут уже побували відвідувачі з Києва, Харкова, Миколаєва, Запоріжжя, Дніпра, Донецька тощо.

Наукові працівники відділу європейського мистецтва проводять екскурсії для всіх охочих та знайомлять відвідувачів з творчістю відомого польського художника та письменника єврейського походження Бруно Шульца (1892−1942), який все життя прожив у Дрогобичі та загинув у рідному місті від рук фашистських загарбників. У постійній мультимедійній експозиції яскраво висвітлюється життя митця, зокрема і під час більшовицько-фашистської окупації.

Запрошуємо охочих відвідати експозицію «Бруно Шульц та його місто» та оглянути настінні казкові розписи, виконані художником в останній рік життя. Адреса: Палац мистецтв, вул. Шевченка, 38.

Водночас 26 та 27 березня о 15.00 год відділи історії та природи музею «Дрогобиччина» (вул. І. Франка, 32) запрошують тимчасово переміщені родини з дітьми на краєзнавчі екскурсії.

  • Меморіальний музей-садиба родини Бандерів у Стрию. Сам музей створений на родинному обійсті дідуся та бабусі Степана Бандери. Відвідуючи музей, можна пройтися стежками дитинства політичного діяча, а також познайомитися з усіма членами його родини. У музеї зібрана чимала кількість особистих речей, документів і фотографій.

Охочі відвідати музей Родини Бандерів зможуть це зробити щовівторка та щочетверга з 10:00 до 16:00. Кажуть, це унікальна можливість побачити своїми очима історичну правду та розвіяти міфи, які утворились навколо постаті Бандери. Адреса: вул. Львівська, 20.

Додамо, що з 26 березня відновлюють роботу: музей — заповідник «Підгорецький замок», музей — заповідник «Жовківський замок». Графік: Вт/Ср — 10:00 — 16:00. Чт/Нд — 10:00 — 17:00. Каси зачиняються за пів години до кінця екскурсії.

Читайте також: На Львівщині лише за минулу добу ліквідували 70 пожеж сухої трави

Фото з мережі

Схожі новини