Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія звинувачує західні країни у поширенні фейкової інформації

  • 12.02.2022, 14:15
  • 676

Росія звинуватила західні країни та їхні медіа у поширенні "великомасштабної дезінформаційної кампанії" про потенційне російське вторгнення в Україну

Росія звинувачує західні країни у поширенні фейкової інформації
Росія звинувачує західні країни у поширенні фейкової інформації

В РФ заявили, що Захід робить це «задля відвернення уваги від власних агресивних дій».

Заява з’явилася на сайті МЗС Росії.

Як пише CNN, цю заяву опублікували за кілька годин до очікуваного дзвінка між президентом США Джо Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним, і у той час, коли США виступили з категоричним попередженням про неминучість нападу Росії на Україну.

«Наприкінці 2021 — на початку 2022 року світовий інформаційний простір зіткнувся з безпрецедентною за своїми масштабами та витонченістю медійною кампанією, мета якої — переконати світову спільноту в тому, що Російська Федерація готує вторгнення на територію України. ЗМІ всупереч стандартам чесної журналістики поширювали відверту дезінформацію, займалися маніпуляціями для того, щоб впровадити в громадську думку тезу про агресивні наміри Москви», — йдеться у повідомленні російського МЗС.

Деталі

МЗС Росії «зібрало та задокументувало» деякі з найбільш яскравих «фейкових» публікацій у західних ЗМІ. Як вважають у Росії, вони є доказом того, що проти РФ триває скоординована інформаційна атака, яка спрямована на підрив та дискредитацію справедливих вимог щодо «гарантій безпеки», а також виправдання західних геополітичних «бажань» та військового освоєння території України.

Раніше радник з національної безпеки США Джейк Салліван попередив, що незабаром РФ може напасти на Україну, зокрема — із застосуванням ракетно-бомбових ударів. Салліван порадив усім громадянам США якнайшвидше покинути Україну задля власної безпеки. У країні впевнені, що хоча досі незрозуміло, чи ухвалив Путін рішення вторгнутися в Україну, ймовірність цього все ж є.

У Кремлі спростовують інформацію про напад і стверджують, що підтримка України з боку НАТО, зокрема — збільшення обсягів постачання зброї та військовий вишкіл — загроза для Росії.

Читайте також: Байден вважає, що Путін може напасти на Україну вже найближчими днями

Фото з мережі

Схожі новини