Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наш старий “Запорожець” вирушає до Монако

На автоперегони Rallye Monte-Carlo Classic

Наш старий “Запорожець” вирушає до Монако
Наш старий “Запорожець” вирушає до Монако

Уперше за 111 років українці на ретроавтомобілях візьмуть участь у престижних європейських автоперегонах, які відбудуться наприкінці січня у Франції і Монако.

Українську команду на Rallye Monte-Carlo Classique-2022 представляє, зокрема, подружжя фотографів зі Львова — Світлана і Євген Кравси (водійка й штурман) — на «горбатому» 1967 року випуску, під стартовим номером 410. Крім Кравсів, Україну на цих змаганнях презентують ще чотири екіпажі на «Запорожцях» — з Києва, Тернополя, Запоріжжя й Чернівців.

Як розповів «ВЗ» Євген Кравс, змагання стартують 30 січня у французькому місті Валанс. Екіпажі мають здолати майже тисячу кілометрів серпантинами Високих Альп і фінішувати 2 лютого у Монте-Карло (Монако). На шляху до місця змагань наші автолюбителі матимуть зустрічі з представниками української діаспори у Вроцлаві (Польща), Ерфурті й Фрайбурзі (Німеччина) та Ліоні (Франція).

Перегони організовує Королівський клуб Монако, який також проводить Гран Прі «Формули-1». На цьогорічне Rallye Monte-Carlo Classique, засноване 1911-го, з'їдуться сотні автомобілістів з усього світу.

«Організатор змагань, Королівський клуб Монако, допустив наш національний автомобіль „Запорожець“ у зв’язку з майбутнім 60-річчям випуску першого ЗАЗ-965, — розповів Євген Кравс. — Патроном нашої команди став великий друг України, відомий фінський автогонщик, чемпіон світу з ралі 1981 року, чотириразовий переможець ралі Париж — Дакар, депутат Європейського парламенту Арі Ватане».

Читайте також: Навколо світу за п'ять місяців

Основне фото ЛМР

Схожі новини