Передплата 2024 «Добрий господар»

РФ заблокувала доступ до правозахисного проєкту «ОВД-Інфо»

  • 25.12.2021, 16:35
  • 620

Влада Росії закрила доступ до правозахисного проєкту «ОВД-Інфо» через «пропаганду тероризму й екстремізму»

РФ заблокувала доступ до правозахисного проєкту «ОВД-Інфо»
РФ заблокувала доступ до правозахисного проєкту «ОВД-Інфо»

«Роскомнагляд» 25 грудня заблокував доступ до сайту російського проєкту «ОВД-Інфо» за нібито пропаганду тероризму й екстремізму. Організація займається боротьбою із політичними переслідуваннями.

Про це заявили представники проєкту у своєму Telegram. Причину блокування повідомив «Роскомнагляд» інформагенції «Интерфакс».

Зазначають, що рішення про «обмеження доступу до сторінки» та одночасно про «обмеження доступу до сайту» ухвалив 20 грудня Луховицький суд Московської області.

У «Роскомнагляді» заявили, що діяльність медіапроєкту нібито була спрямована на пропаганду тероризму та екстремізму на території РФ. У пресслужбі регулятора додали, що надіслали адміністрації проєкту вимогу про видалення облікових записів організації у соцмережах.

За словами представників «ОВД-Інфо», жодних офіційних повідомлень про перевірку прокуратури або вимог видалити будь-який протиправний контент організація не отримувала. Також до неї не надходила й офіційна інформація про засідання суду або блокування сайту.

В «ОВД-Інфо» заявили, що вважають блокування «актом державної цензури, мета якої — зупинити їхню роботу».

«Ми не визнаємо цензуру та продовжимо роботу проєкту. Ми обов'язково оскаржуватимемо рішення суду і зробимо все можливе, щоб ви завжди мали доступ до наших новин, сервісів, правових інструкцій та інших матеріалів», — йдеться у заяві проєкту.

Фото з сайту Ukrinform.

Читайте також: Зеленський готовий до зустрічі з Путіним: заява

Схожі новини