Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський готовий до зустрічі з Путіним: заява

  • 24.12.2021, 18:30
  • 1 090

Зважаючи на те, що Україна постійно має перемовини з Москвою щодо ситуації на Донбасі, президент Володимир Зеленський готовий до зустрічі і перемовин безпосередньо з лідером Росії

Зеленський готовий до зустрічі з Путіним: заява
Зеленський готовий до зустрічі з Путіним: заява

Про це в інтерв’ю виданню «Фокус» заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Президент багато разів говорив, що готовий до такої зустрічі (з Путіним. — Ред.). Коли й де вона відбудеться — невідомо… Щойно буде впевненість, що президент РФ готовий розмовляти, і буде предмет для розмови — вона відбудеться», — сказав Єрмак.

За його словами, головними мотиваторами до зустрічі мають бути припинення війни та прагнення до миру в Україні.

«Як сказав президент України у своєму посланні в парламенті, щоб сьогодні вирішити цю головну проблему для всієї країни, потрібно безпосередньо говорити з Росією та її керівником», — наголосив керівник Офісу президента.

Єрмак розповів, що переговори з РФ тривають постійно, зокрема в рамках «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція, РФ) і в ТКГ.

«Ми дуже сподіваємося, що нам вдасться досягти прогресу за деякими напрямами. Україна вийшла з трьома дуже важливими ініціативами. Перше — повернення до режиму припинення вогню. Друге: обговорюється питання двох КПВВ — „Щастя“ і „Золоте“ … Третє — давно не було обміну, ми передали в ТКГ укотре списки людей на звільнення, це до ста осіб. Поки що відповіді немає. Наші представники в ТКГ продовжують проводити переговори», — розповів керівник офісу глави держави.

Читайте також: Українці проти прямих переговорів з Росією

Фото із соцмереж

Схожі новини