Передплата 2024 «Добрий господар»

«Моряки» на полі «Руху» ще не поступалися

У неділю, 19 травня, «Рух» у матчі 29-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на «Арені Львів» прийматиме «Чорноморець» (початок о 15.30 год, матч з обмеженою кількістю глядачів). Рухівці на своєму полі «моряків» в УПЛ ще не перемагали

Момент матчу «Чорноморця» та «Руху», який відбувся 12 листопада минулого року в Одесі і завершився перемогою рухівців з рахунком 3:2. Фото upl.ua
Момент матчу «Чорноморця» та «Руху», який відбувся 12 листопада минулого року в Одесі і завершився перемогою рухівців з рахунком 3:2. Фото upl.ua

«Рух» та «Чорноморець» в рамках УПЛ зіграли наразі чотири гри. Баланс усіх поєдинків: дві перемоги рухівців, одна нічия та одна перемога одеського клубу. При цьому гравці «Руху» менше двох голів за гру у ворота «моряків» не забивали. У Львові «жовто-чорні» у двох матчах ще не перемагали «чорно-синіх» — по одній нічиї та поразці. Востаннє рухівці приймали «Чорноморець» ще 7 грудня 2022 року, коли на стадіоні «Україна» була зафіксована нічия 2:2. Гості забивали голи в першому таймі - дубль оформив Дмитро Юсов, а в другому таймі в складі господарів відзначилися Василь Руніч та Ярослав Карабін.

Матч першого кола поточного чемпіонату в Одесі завершився перемогою «Руху» з рахунком 3:2. До недільного протистояння суперників у Львові «Рух» підійшов з гольовою домашньою серією, яка триває в УПЛ 5 ігор (8 голів) і до повторення клубного рекорду ще один матч. Безпрограшна ж загальна серія рухівців триває в УПЛ 5 ігор: перемога та чотири нічиї, а на своєму полі - теж 5 ігор: дві перемоги та три нічиї.

«Рух» при Віталію Пономарьову може 20-й раз зіграти внічию в УПЛ. Ось його передматчева думка: «Одесити — хороша команда, яка грає у сучасний футбол. Не можна недооцінювати їх і ми це відчули, коли грали з ними у першому колі. „Рух“ хоче грати з позиції тиску, це той футбол, який пропагує наша команда. Так, в останніх турах нам це не вдавалось робити, але ми не відмовимось від свого ігрового стилю.
Завдання залишається незмінним — молодь має здобути досвід гри на високому рівні. Звичайно, ми будемо задоволені, якщо вдасться вийти в єврокубки, але це не основна наша ціль».

«Чорноморець» на відміну від «Руху», який бореться за місце у Лізі конференцій, перебуває в середині турнірної таблиці УПЛ. У попередньому турі підопічні Романа Григорчука вдома здобули розгромну перемогу над «Металістом 1925». В гостях же «моряки» не здобувають очок в чемпіонаті впродовж трьох ігор. «Чорноморець» не забиває виїзних голів в УПЛ протягом 270-ти хвилин. Безнічийна серія «чорно-синіх» триває в чемпіонаті 11 ігор: три перемоги та вісім поразок. Підопічні Романа Григорчука з різних клубів можуть в гостях 20-й раз зіграти внічию у всіх турнірах. Новачок «Чорноморця» Фабрісіо Альваренга в першій частині нинішнього сезону виступав саме за «Рух».

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі вже вибороли путівку до УПЛ і тепер змагаються за те, щоб завершити сезон на першому місці. У черговому матчі чемпіонської групи «Карпати» в Борисполі в статусі гостей перемогли «Маріуполь» з рахунком 2:1. Голи в «зелено-білих» забивали Владислав Клименко та Юрій Тлумак. «Карпати» очолюють свою групу, маючи 64 очка і випереджають «Інгулець» на три пункти. У суботу, 18 травня, «Карпати» в заключній домашній грі Першої ліги зіграють з київським «Лівим берегом» (початок — о 13.00 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників).

Схожі новини