Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент Порошенко – дуже надійний партнер Заходу і захисник України, – Віце-Маршалок польського Сенату

  • 22.12.2021, 13:38
  • 659

Віцемаршалок Сенату Республіки Польща Міхал Камінський застеріг українську владу від переслідувань п’ятого президента Порошенка

Він наголосив: європейські партнери не розуміють, чому у ситуації щоденної загрози російського вторгнення влада України не консолідує суспільство, а займається тиском на опозицію.

«Президент Порошенко — дуже надійний партнер Заходу. Його голос, як ми чули сьогодні в Польщі, дуже важливий для захисту України, тому що президента Порошенка як визнаного лідера дуже добре приймають у західних країнах, до нього прислухаються, і його заклики чують на Заході», — говорить Камінський.

«Люди на Заході і люди в Польщі не розуміють, що відбувається в Україні. Майже щодня виникає загроза російської агресії, і водночас ми чуємо, що є звинувачення і напади на президента Порошенка та інших лідерів опозиції. Сьогодні Україні потрібна єдність, а не розділення», — наголошує польський політик.

«Я думаю, що зараз одне із найважливіших питань — показати солідарність Заходу з Україною та українським народом, тому що єдина мова, яку розуміє Путін, — це мова сили, а слабкість Заходу тільки підштовхне Путіна до вторгнення», — сказав Камінський.

«Підсумок сьогоднішньої конференції з такою великою присутністю дуже важливих українських, литовських і польських політиків демонструє спільну солідарність», — говорить Камінський.

«Нам потрібне від української сторони сьогодні те саме, що Польща показала 15−20 років тому, коли ми вступили в НАТО. Ми були разом — праві і ліві, і я думаю, що Україна потребує одного і того ж — не внутрішніх розбіжностей, а єдності», — резюмує польський депутат.

Читайте також: Посольство США повідомило про політичні мотиви у справі проти Порошенка

Схожі новини