Передплата 2024 ВЗ

Член наглядової ради медіа-групи "Україна" відповів на звинувачення радника глави Офісу Зеленського

  • 01.11.2021, 18:31
  • 574

"Шантажем та погрозами займається, радше, не канал "Україна 24", а ті, хто бойкотує пресу"

Член наглядової ради медіа-групи «Україна» Дмитро Белянський у відповідь на звинувачення радника глави Офісу президента Михайла Подоляка заявив, що шантажем та погрозами займається не канал «Україна 24», а ті, хто бойкотує пресу та займається дискредитацією незручних журналістів.

Відповідну заяву оприлюднили на сайті видання «Сьогодні», яке входить до складу медіа-групи.

«Ми змушені нагадати Подоляку, що шантажем та погрозами займається, радше, не канал „Україна 24“, а ті, хто бойкотує пресу, висуває умови для участі ньюсмейкерів влади в інформаційних програмах та проводить дискредитаційні кампанії щодо незручних журналістів», — йдеться у заяві.

Белянський підкреслив, що редакційну політику каналу, як і всіх інформаційних активів групи, формують незалежно, виходячи з інтересів суспільства та відповідно до професійних стандартів журналістики, і акціонер не втручається у редакційний процес. Белянський також прокоментував заяви Подоляка щодо складу гостей, які можуть вільно викладати свою позицію в ефірі телеканала.

«Звинувачуючи канал у висвітленні діяльності та підтримці „непрохідних“ політиків, Подоляк мовчить про те, що канал висвітлює діяльність усіх українських політиків — від шостого президента України Володимира Зеленського до кожного претендента на цю посаду. Вони стають „прохідними“ чи „непрохідними“ точно не внаслідок дій каналу», — йдеться у заяві.

Зазначимо, 1 листопада в інтерв'ю виданню «Бабель» Подоляк звинуватив українські телеканали, зокрема «Україна 24», у «прямому шантажному тиску на владу через ті чи інші інформаційні продукти».

Раніше, ведуча програми «Зворотній відлік» на Суспільному Мирослава Барчук заявила про тиск з боку Офісу президента.

Читайте також: Зеленський і слуги критикують Медведчука, але повертають темники

Схожі новини