Передплатити Підтримати

Як смачно приготувати булгур з овочами

Рецепт дуже простий, а страва – смачна

Якщо хочете приготувати швидкий і смачний обід — зверніть увагу на булгур. Ця страва виходить дуже ситною, передає ТСН.

Фото: cookpad.com

Інгредієнти:

  • вода (окріп) — 2 ст.
  • булгур — 1 ст.
  • солодкий перець — 2 шт.
  • помідори — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морквина — 1 шт.
  • горох (зелений заморожений) — 50 г
  • часник — 3 зубчики
  • петрушка — 1 пучок
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець — за смаком

Приготування:

Крок 1

Підготуйте овочі. Почистіть і наріжте їх: цибулину — кубиками, моркву — натріть на тертці, перець наріжте невеликими кубиками. Помідори наріжте кружальцями. Часник почистіть і роздушіть ножем. Також наріжте зелень.

Крок 2

Крупу булгура перед приготування потрібно промити. Перший етап приготування — прогріти кашу, тому висипте промитий булгур на попередньо розігріту пательню з оливковою олією і просмажте 5 хвилин, щоб він набув трохи золотистий колір.

Крок 3

Тепер час зайнятися овочами. Цибулю висипте на розігріту пательню і трохи підсмажте до золотистості. Потім до неї додайте моркву і тушкуйте їх разом. Коли цибуля та морква готові — змішайте їх з булгуром на пательні і продовжуйте прогрівати, постійно помішуючи.

Крок 4

Додайте на пательню нарізаний перець і заморожений горошок. Перемішайте все і додайте спеції.

Крок 5

Викладіть наверх нарізані помідори і часник. Залийте все окропом, можна використовувати і курячий бульйон. Коли каша закипить — тушкуйте її ще приблизно 20−30 хвилин. Булгур буде готовий, коли вода повністю вбереться в крупу. Посипте готову кашу зверху петрушкою.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати стейки з баклажанів