Як смачно приготувати булгур з овочами
- 10.10.2021, 20:35
- 61.9K
Рецепт дуже простий, а страва – смачна
Якщо хочете приготувати швидкий і смачний обід — зверніть увагу на булгур. Ця страва виходить дуже ситною, передає ТСН.
/wz.lviv.ua/images/news/2021/08/bb.jpg)
Інгредієнти:
- вода (окріп) — 2 ст.
- булгур — 1 ст.
- солодкий перець — 2 шт.
- помідори — 2 шт.
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- морквина — 1 шт.
- горох (зелений заморожений) — 50 г
- часник — 3 зубчики
- петрушка — 1 пучок
- сіль за смаком
- чорний мелений перець — за смаком
Приготування:
Крок 1
Підготуйте овочі. Почистіть і наріжте їх: цибулину — кубиками, моркву — натріть на тертці, перець наріжте невеликими кубиками. Помідори наріжте кружальцями. Часник почистіть і роздушіть ножем. Також наріжте зелень.
Крок 2
Крупу булгура перед приготування потрібно промити. Перший етап приготування — прогріти кашу, тому висипте промитий булгур на попередньо розігріту пательню з оливковою олією і просмажте 5 хвилин, щоб він набув трохи золотистий колір.
Крок 3
Тепер час зайнятися овочами. Цибулю висипте на розігріту пательню і трохи підсмажте до золотистості. Потім до неї додайте моркву і тушкуйте їх разом. Коли цибуля та морква готові — змішайте їх з булгуром на пательні і продовжуйте прогрівати, постійно помішуючи.
Крок 4
Додайте на пательню нарізаний перець і заморожений горошок. Перемішайте все і додайте спеції.
Крок 5
Викладіть наверх нарізані помідори і часник. Залийте все окропом, можна використовувати і курячий бульйон. Коли каша закипить — тушкуйте її ще приблизно 20−30 хвилин. Булгур буде готовий, коли вода повністю вбереться в крупу. Посипте готову кашу зверху петрушкою.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати стейки з баклажанів