Передплата 2024 «Добра кухня»

Кремль розробляє порядок денний можливої зустрічі Зеленського та Путіна

  • 07.10.2021, 14:15
  • 448

У Кремлі розробляють порядок денний можливої зустрічі президентів, однак сам порядок ще не сформували

Про це повідомляє Интерфакс.

«Справді, між Офісом президента України та адміністрацією президента нашої країни — це (Дмитро) Козак — здійснюються контакти з метою знайти той перелік питань, які могли б обговорюватися. І озвучувалися, і формулювалися різні пропозиції, але поки що в сухому залишку якогось загального розуміння та готовності до формулювання порядку денного можливої зустрічі немає», — сказав прессекретар президента Р Ф Дмитро Пєсков.

Так Пєсков прокоментував повідомлення видання «КоммерсантЪ» про те, що російська сторона нібито передала до Києва 12 пунктів як підсумковий документ для можливої зустрічі Володимира Путіна та Володимира Зеленського.

Як повідомляє видання, у Кремлі вважають, що на зустрічі можна було б обговорити і погодити відновлення повноцінних димпломатичних відносин, узгодити повернення послів до Москви й Києва, зняти взаємні торгово-економічні обмеження і скасувати санкції щодо фізичних і юридичних осіб. і

Крім того, Росія виходить з того, що два лідери могли б ухвалити рішення про відновлення транспортного сполучення між двома країнами, а також домовитися про підготовку до 1 грудня 2022 року угоди про транзит і постачання газу на період після 2024 року.

Читайте також: Війна на всіх фронтах. Який план задіяв Путін

Схожі новини