Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зустріч Зеленського та Байдена може відбутися у Польщі, — ЗМІ

  • 01.02.2023, 14:30
  • 915

Як пишуть ЗМІ, президент України Володимир Зеленський може зустрітися із президентом США Джо Байденом у Польщі

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото ЗМІ
Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото ЗМІ

Ймовірно, відбудеться зустріч Джо Байдена із президентом Польщі Анджеєм Дудою та лідером України Володимиром Зеленським, який має надати свій мирний план із 10 пунктів. Разом із дипломатичним наступом тривають перемовини щодо подальшого озброєння України.

«Можливо, що візит Джо Байдена до Польщі наприкінці лютого супроводжуватиметься приїздом Володимира Зеленського, повідомляє DGP. Йдеться про два міста — Жешув і Варшаву. Присутність українського президента стане частиною більшого дипломатичного плану, який Україна має намір реалізувати через рік після початку вторгнення росії. Президент України представить мирний план і скличе міжнародну конференцію щодо України, повідомило DGP дипломатичне джерело у Києві. Він також повернеться до теми гарантій безпеки для Києва. Серед країн-гарантів, окрім США, були б також, зокрема, Канада, Туреччина, Великобританія, Ізраїль, Німеччина та Польща», — йдеться у повідомленні.

Також тим часом тривають дискусії про те, чи передасть Польща літаки Україні. Усі дії, які здійснюють на підтримку України, погоджують із союзниками у НАТО.

Відомо також, що в Україну Байден не планує приїжджати.

Схожі новини