Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На кого “стучать” білоруси, які підтримують Лукашенка?

Як розповів заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Геннадій Казакевич, білоруські спецслужби щодня виявляють понад 200 авторів неправильних (на думку влади) інтернет-коментарів щодо загибелі у Мінську співробітника КДБ, якого застрелив “айтішник”

«Ми запустили спеціальну лінію, аби громадяни могли надати нам таку інформацію», — розповів Казакевич на телеканалі. Тобто могли «настучати» на тих, хто реагує на напад на помешкання «айтішника» не так, як офіційна білоруська пропаганда… За словами Казакевича, щодня до МВС звертаються у цій справі понад дві тисячі громадян. «Їх реакція була
дуже важливою для нас, а реакція ця проста, людська, — розповів заступник глави МВС Білорусі. — Люди висловлюють співчуття, вимагають захисту від таких віртуальних бойовиків і дають нам інформацію, що абсолютно нормально. І завдяки цій інформації ми знаходимо цих злочинців».

«Ми не пробачимо смерті цього парубка», — заявив білоруський диктатор Лукашенко, говорячи про загиблого у перестрілці з «айтішником» співробітника КДБ (його похорон відбувся у Мінську в п'ятницю).

Нагадаємо, комп'ютерник Андрій Зельцер застрелив одного зі співробітників КДБ, коли ті намагалися увірватися до мінської квартири «айтішника». Відразу після цього нападники застрелили самого Зельцера.

Білоруський режим називає Андрія Зельцера «терористом». Лукашенко пообіцяв, що автори негативних коментарів у Інтернеті будуть покарані.

«Ахрестіно (слідчий ізолятор у Мінську, де міліціонери били учасників антиурядових протестівАвт.) вільне, — заявив Лукашенко. — Якщо вони думають, що ми їх не знайдемо, то вони помиляються».

За даними волонтерів правозахисного білоруського центру «Весна», останні днями через «неправильні» інтернет-пости у Білорусі затримали понад 100 осіб.

Читайте також: Навіщо Лукашенку «новий фронт»?

Схожі новини