Передплата 2024 ВЗ

Вже завтра стартує Bookforum: "родзинки" книжкового фестивалю  

  • 14.09.2021, 15:00
  • 609

15 вересня стартує найбільший літературний фестиваль Центрально-Східної Європи «28 Львівський міжнародний Bookforum»

Як інформує пресслужба Львівської обласної ради, цього року форум проходитиме у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 100 подій, панельних дискусій, традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, запрошено гостей з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки.

Одночасно з літературним фестивалем відбудеться Національний книжковий Форум видавців у Львові — виставка-ярмарок української книги, на якій буде представлено понад 200 українських видавців.

Почесна гостя 28 Львівського міжнародного BookForum — Ольга Токарчук, нобелівська лауреатка з літератури, співорганізаторка Фестивалю оповідання. З 2008 року Ольга Токарчук веде заняття із творчого письма в Опольському університеті, а також входить до редколегії щоквартального журналу «Політична критика».

Форум відвідає спеціальна гостя Едіт Еґер, американська психотерапевта, котра вціліла під час Голокосту, авторка світового бестселера «Вибір» та «Дар».

Темою цьогорічного фестивалю буде «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Куратором фокусної теми фестивалю став український літературознавець-германіст, перекладач, публіцист, есеїст, психоаналітик Юрко Прохасько.

Повна програма заходів за посиланням.

Довідково:

У 2018 році Форум видавців у Львові змінив назву на BookForum і під оновленим іменем утвердився у статусі головного культурного фестивалю країни та одного з найбільших літературних фестивалів у Центрально-Східній Європі.

У 2020 році, через пандемію COVID-19, 27 BookForum відбувався онлайн. Фестиваль став онлайн-майданчиком для обговорення суспільно важливих тем, що дозволило багатьом людям відвідати подію, не виходячи з дому. Загальне охоплення перегляду подій фестивалю становило понад 400 тисяч.

Читайте також: Книжкові герої «оживуть»… на піску

Схожі новини