Не салатами єдиними: що можна приготувати з огірків

  • 02.08.2021, 20:30
  • 8 132

З огірків готують коктейлі, соуси, оладки і навіть варення

Легкий та смачний соус «Тартар»

Знадобиться:

2 свіжих огірка;

3 ст. л. сметани;

2 часникового зубчики;

1 ч. л. соку лимона;

сіль;

гілочки кропу і петрушки;

1 ст. л. оливкової олії;

3 ст. л. майонезу.

Приготування:

Огірочки промиваємо і зрізаємо з них шкірку.

Подрібнюємо огірки, можна скористатися для цього теркою або блендером.

Викладаємо огірки в глибоку чашку і додаємо до них сметану і майонез.

Приправляємо овочі сіллю і додаємо подрібнені часникові зубчики.

Тепер додамо олію, сік лимона, петрушку і кріп. Зелень попередньо промиємо і подрібнити.

Залишилося тільки ретельно збити блендером всі інгредієнти, перемішати, і соус «Тартар» готовий.

Свіжий огірковий коктейль

Знадобиться:

300 мл кефіру;

середній огірок;

1 ч. л. зіри;

15 г свіжої кінзи.

Приготування:

Огірок промиваємо і подрібнюємо довільними шматочками.

У ємності для блендера змішуємо огірочок з кефіром.

На сковороді без додавання масла 1−2 хвилинки обсмажимо зіру і додамо її до решти інгредієнтів.

Листочки кінзи промиваємо, подрібнюємо і викладаємо в ємність.

Збиваємо блендером ретельно коктейль до однорідності. Можна додати в нього трохи перчика меленого і солі.

Фаршировані огірочки до святкового столу

Знадобиться:

4 огірочка;

150 г будь-якого фаршу;

2 яйця;

2 ст. л. рису;

цибулина;

2 ст. л. томату;

зелень;

1 ст. л. сметани;

сіль;

лимон;

перчик мелений чорний.

Приготування:

Огірки промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на дві рівні частини вздовж.

У фарш додаємо подрібнену цибульку, варений рис, перчик, сіль, зелень і вбиваємо яйця. До речі, фарш можна замінити рубаним м’ясом або грибочками.

Перемішуємо все гарненько.

З огірочків акуратно вирізаємо серединки, а потім фаршируємо овочі приготовленої начинкою. Увага: начиняємо половину огірків, решта нам потрібні порожніми.

Тепер накриваємо фаршировані половинки овочів порожніми і перев’язуємо їх нитками.

Жаростійкий посуд змастимо маслом рослинним і викладемо огірки.

Сметану змішуємо з томатом і заливаємо отриманим соусом фаршировані овочі. Збризніть їх лимонним соком.

Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 20−25 хвилин.

З готових огірочків знімаємо нитки, посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Читайте також: Ароматні та хрумкі огірочки: малосольні — влітку, квашені — взимку

Схожі новини