Не салатами єдиними: що можна приготувати з огірків
- 02.08.2021, 20:30
- 8 752
З огірків готують коктейлі, соуси, оладки і навіть варення
Легкий та смачний соус «Тартар»
Знадобиться:
2 свіжих огірка;
3 ст. л. сметани;
2 часникового зубчики;
1 ч. л. соку лимона;
сіль;
гілочки кропу і петрушки;
1 ст. л. оливкової олії;
3 ст. л. майонезу.
Приготування:
Огірочки промиваємо і зрізаємо з них шкірку.
Подрібнюємо огірки, можна скористатися для цього теркою або блендером.
Викладаємо огірки в глибоку чашку і додаємо до них сметану і майонез.
Приправляємо овочі сіллю і додаємо подрібнені часникові зубчики.
Тепер додамо олію, сік лимона, петрушку і кріп. Зелень попередньо промиємо і подрібнити.
Залишилося тільки ретельно збити блендером всі інгредієнти, перемішати, і соус «Тартар» готовий.
Свіжий огірковий коктейль
Знадобиться:
300 мл кефіру;
середній огірок;
1 ч. л. зіри;
15 г свіжої кінзи.
Приготування:
Огірок промиваємо і подрібнюємо довільними шматочками.
У ємності для блендера змішуємо огірочок з кефіром.
На сковороді без додавання масла 1−2 хвилинки обсмажимо зіру і додамо її до решти інгредієнтів.
Листочки кінзи промиваємо, подрібнюємо і викладаємо в ємність.
Збиваємо блендером ретельно коктейль до однорідності. Можна додати в нього трохи перчика меленого і солі.
Фаршировані огірочки до святкового столу
Знадобиться:
4 огірочка;
150 г будь-якого фаршу;
2 яйця;
2 ст. л. рису;
цибулина;
2 ст. л. томату;
зелень;
1 ст. л. сметани;
сіль;
лимон;
перчик мелений чорний.
Приготування:
Огірки промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на дві рівні частини вздовж.
У фарш додаємо подрібнену цибульку, варений рис, перчик, сіль, зелень і вбиваємо яйця. До речі, фарш можна замінити рубаним м’ясом або грибочками.
Перемішуємо все гарненько.
З огірочків акуратно вирізаємо серединки, а потім фаршируємо овочі приготовленої начинкою. Увага: начиняємо половину огірків, решта нам потрібні порожніми.
Тепер накриваємо фаршировані половинки овочів порожніми і перев’язуємо їх нитками.
Жаростійкий посуд змастимо маслом рослинним і викладемо огірки.
Сметану змішуємо з томатом і заливаємо отриманим соусом фаршировані овочі. Збризніть їх лимонним соком.
Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 20−25 хвилин.
З готових огірочків знімаємо нитки, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Читайте також: Ароматні та хрумкі огірочки: малосольні — влітку, квашені — взимку