Передплата 2024 ВЗ

"Ми не можемо навіть зрозуміти, що має на увазі Байден,-"слуга народу" Верещук

  • 19.06.2021, 19:48
  • 1 214

Україну вважають на Заході корумпованою країною, але для реальної боротьби з корупцією потрібні чіткі індикатори, інакше незрозуміло, що мають на увазі міжнародні партнери

Про це в ефірі програми «Народ проти» з Наталією Влащенко на телеканалі «Україна 24» заявила нардепка від «Слуги народу», членкиня комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Верещук, інформує Цензор. НЕТ із посиланням на Гордон.

«Джозеф Байден каже: „Ми не можемо поки вас прийняти в НАТО, бо у вас не подолано корупцію“. Давайте тоді ми, колеги в парламенті, можливо, знайдемо ще якусь платформу і запитаємо, що буде індикаторами подолання такої корупції? Ми вже з нею боремося, скільки я пам'ятаю — у 2014-му, 2015-му… САП, НАЗК, ДБР, НАБУ — купу органів створили із боротьби з корупцією. Отримали, до речі, кошти: нам допомагали і США, і Європа. І зараз ми не можемо навіть зрозуміти, що саме має на увазі Байден, коли каже, що в нас є величезні проблеми», — сказала нардепка.

Вона нагадала, що у США є закон про лобізм, і те, що там називають нормальною лобістською діяльністю, в Україні вважають корупцією.

«Що мають на увазі наші партнери, називаючи нас глибоко корумпованою країною? Коли ми зрозуміємо чіткі індикатори, яких ми маємо досягнути, які ми маємо подолати і побороти, тоді це буде предметна розмова. Поки це просто заяви», — резюмувала вона.

Читайте також: Римо-католицька церква відмовила Байдену у причасті через аборти

Схожі новини