Полуничний пиріг із корицею: як приготувати ароматний десерт
- 14.06.2021, 20:15
- 21.4K
Обожнюєте полуницю? Тоді цей рецепт припаде вам до душі
Під час випікання полуниця стає м'якою, наче джем. А кориця додає до сезонної випічки особливий аромат, розповідає BBC.
Інгредієнти:
- Борошно — 300 г.
- Яйця — 2 шт.
- Масло вершкове — 90 г.
- Цукор — 150 г.
- Молоко — 2 ст. л.
- Розпушувач до тіста — 1,5 ч. л.
- Кориця — 1 ч. л.
- Ванільний цукор — 1 ст. л.
- Полуниця — 300 г.
- Цукрова пудра для посипання
- Змішайте в мисці сухі складники тіста: просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, дрібку солі і розпушувач.
- Масло кімнатної температури збийте з цукром (це потрібно робити приблизно 7−10 хв.)
- Додайте яйця та збийте до однорідності.
- Влийте молоко, розмішайте. Потім всипте борошно та замісіть тісто.
- Форму діаметром 22−24 см. вистеліть пергаментом і змастіть маслом. Вилийте туди тісто, зверху викладіть помиту і порізану на половинки полуницю.
- Поставте пиріг до розігрітої на 170ºС духовки. Випікати варто 35−40 хвилин. Готовність перевіряйте бамбуковою шпажкою — якщо виходить суха з тіста, то пиріг готовий.
- Випічку охолодіть і посипте цукровою пудрою.
Можна подавати з кулькою морозива або солодкою поливкою.
Смачного!