Передплата 2024 «Добрий господар»

8 причин, чому треба їсти корицю

  • 04.06.2021, 20:30
  • 18.8K

Щоб отримати максимальну користь від цієї спеції, необхідно споживати органічну корицю, оскільки багато видів не мають лікувальних властивостей

Кориця — це спеція, яка має кулінарні і лікувальні властивості. Упродовж багатьох століть вона була в раціоні мільйонів людей.

Кориця походить від кори дерева Цинамон. Спеція, яку використовують як інгредієнт до багатьох страв, сягає корінням аж у часи Стародавнього Єгипту, коли її вважали королівським подарунком.

Тепер корицю додають у страви, десерти і напої для аромату. Проте часто використовують і як основу для певних ліків.

Завдяки високій концентрації корисних поживних речовин, кориця запобігає різним проблемам зі здоров’ям.

Фактично вона має антибактеріальні і протизапальні властивості і призначена для внутрішнього та зовнішнього застосування.

Корицю можна знайти будь-де.

Цю універсальну спецію можна по-різному додати до раціону.

1. Кориця поліпшує травлення

Кориця містить активну речовину, відому під назвою цинамальдегід. Завдяки протизапальним властивостям, вона сприяє поліпшенню роботи травної системи.

Спазмолітичні властивості спеції контролюють симптоми розладу травлення, біль, запалення, а також надмірне газоутворення.

До того ж, кориця у невеликій кількості містить клітковину і кальцій. Це сприяє покращенню функції товстої кишки і полегшує виведення солей жовчі й інших відходів.

2. Кориця захищає здоров’я серця

Помірне і регулярне споживання кориці має корисні переваги для здоров’я серцево-судинної системи.

Ця спеція, що збагачена ефірними оліями і антиоксидантами, полегшує контроль рівня холестерину та допомагає запобігти високому кров’яному тиску.

Протизапальні компоненти підтримують процес відновлення тканин кишківника, а також знижують ризик серцевого нападу.

3. Кориця сприяє втраті ваги

Цинамальдегід, активний інгредієнт кориці, стимулює метаболізм і підтримує процес спалення жиру.

Якщо пити чай з корицею, відбувається детоксикація крові. До того ж, поліпшується здатність організму використовувати вуглеводи і цукор як джерело енергії.

4.Кориця запобігає розвитку діабету

Цинамтанін В1 — це один із компонентів цієї спеції, який стимулює рецептори інсуліну в організмі і змушує їх працювати.

Це допомагає клітинам працювати ефективніше і використовувати глюкозу в організмі, а не накопичувати її у крові.

Тому кориця є чудовою добавкою для запобігання та лікування діабету, особливо, коли хвороба на ранніх стадіях.

5. Кориця зміцнює здоров’я органів дихання

Антибактеріальні і протизапальні компоненти спеції допомагають захистити респіраторну систему від антигенів, що викликають захворювання.

Чай з корицею може контролювати симптоми, пов’язані з надмірним виробництвом мокротиння. Також ця спеція захищає тканини від запальних процесів.

Завдяки антиоксидантам, що є у складі кориці, гарно прочищаються дихальні шляхи та зупиняється негативний вплив вільних радикалів.

6. Кориця сприяє когнітивному здоров’ю

Дослідження свідчать, що помірне споживання кориці може стимулювати функції мозку в похилому віці. Це добре для пам’яті і уваги.

Аромат цієї спеції покращує когнітивні процеси та допомагає поліпшити концентрацію під час виконання щоденних задач.

7. Кориця позбавляє від менструального болю

Жінки, які потерпають від сильного менструального болю, можуть відчути покращення, якщо споживатимуть корицю.

Ця спеція є своєрідним спазмолітиком і анальгетиком, що усуває біль, розслаблюючи м’язові скорочення.

До того ж, сечогінні властивості цього продукту борються з затримкою рідини і значно зменшують запалення, яке трапляється у цей період.

8. Кориця освіжає дихання

Ароматична сила кориці є простим і ефективним способом боротьби з неприємним запахом з рота.

Антибактеріальні властивості допомагають тримати ротову порожнину у чистоті та запобігати появі бактеріальної та грибкової інфекції.

Кориця також сприяє очищенню і гарній роботі печінки, що допомагає вивести токсини і шкідливі речовини з організму.

Чи споживаєте ви корицю? Як багато? Пам’ятайте, що вона корисна для здоров’я. Найкраще споживати корицю помірними порціями, оскільки надлишок може мати протилежний ефект на організм.

Додавайте корицю до улюблених страв або пийте чай з корицею, через деякий час ваше самопочуття покращиться.

Читайте також: Що потрібно їсти для здоров'я судин

Схожі новини