Екзотика в українській кухні: що можна приготувати з авокадо
- 18.05.2021, 20:30
- 11.1K
Цей фрукт зараз став надпопулярним. І не дивно, адже він –джерело вітамінів, амінокислот і поліненасичених жирів
Авокадо рекордсмен з вмісту вітаміну Е. Вживаючи його, ми захищаємо клітини свого організму від старіння і атаки вірусів. Вітамін С, яким його щедро обдарувала природа, допомагає зміцнити імунітет, зняти втому і дратівливість. Магній, кальцій, калій, залізо, що містяться в м’якоті авокадо зміцнюють наші серцево-судинну і нервову системи. Цей фрукт очищає кров від шкідливого холестерину і знижує рівень цукру в крові.
Чим не суперфуд?
Через його нейтральний смак з авокадо можна приготувати чимало страв: від закусок до десертів. Рецептів з авокадо — сотні.
Дієтологи радять: щоб цілий день у вас був гарний настрій, ви мали бадьоре самопочуття, розпочинайте день з авокадо!
Рецепти з авокадо на сніданок
Тапас з авокадо і яйцем
Інгредієнти:
Житній хліб — 2 шматки
Авокадо — ½ шт
Яйце — 1 шт.
Мікрогрін червоної капусти
Сік лимона — 1 ч. л.
Сіль, перець
Спосіб приготування:
Шматочки хліба підсушуємо на сковороді без олії.
Яйце відварюємо, охолоджуємо і очищаємо.
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку. Ложкою обережно дістаємо м’якоть. Якщо плід дуже стиглий, то м’якоть можна розім’яти в мисці, окропивши соком лимона. Злегка присолити. Якщо авокадо щільне — нарізати скибочками.
На шматочки хліба покладіть авокадо, зверху — по половинці яйця, прикрасьте мікрогріном.
Подавати можна на листі салату зі скибочками помідора.
Тости з авокадо, помідорами і козячим сиром
Інгредієнти:
Багет із висівок — 2 шматки
Авокадо — ½ шт
Помідор — 1 шт.
М’який козячий сир — 50г
Сік лимона — 1 ч.л.
Оливкова олія — ½ ч. ложки
Сіль, перець
Листя базиліка — 2 шт
Зелень кропу — 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Авокадо розрізати навпіл. Видалити кісточку. Ложкою відокремити м’якоть від шкірки. Окропити соком лимона.
Помідори порізати на дрібні кубики, додати до авокадо. Потім додати дрібно порізаний кріп.
Окропити краплями оливкової олії, посолити і поперчити за смаком. Все перемішати.
На багет намастити м’який козячий сир, гіркою викласти отриману суміш і прикрасити листочком базиліка.
Салат з авокадо з тунцем
Інгредієнти:
Салат Айсберг — 3 — 4 листа
Тунець у власному соку — 1 баночка
Авокадо — 1 шт.
Сік лимона — 2 ст. л.
Оливкова олія — 1 ч. л.
Зелень петрушки
Спосіб приготування:
Листя салату Айсберг рвемо руками (не ріжемо!) і викладаємо на дно салатниці. Тунець з банки обережно перекладаємо зверху на листя салату. Заправляємо ложкою оливкової олії.
Авокадо розрізаємо навпіл, прибираємо кісточку. Ложкою відокремлюємо м’якоть від шкірки, ріжемо тонкими смужками і одразу поливаємо соком лимона. Викладаємо зверху на тунець. Ніжно перемішуємо. Додаємо трохи дрібно нарізаної петрушки.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати з пшона: прості рецепти