Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський про засідання РНБО: У нас з'явилась своя версія "чорної п'ятниці"

  • 02.04.2021, 20:12
  • 830

На засіданні Ради національної безпеки та оборони ввели санкції проти топ-десятки української контрабанди

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час звернення за результатами засідання РНБО, передає УП.

«Чорна п’ятниця настала для низки юридичних і фізичних осіб. Передусім мова про контрабанду. Це економічний тероризм проти України.

За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 млрд. гривень, що недоотримав державний бюджет України, з них понад 100 мільярдів внаслідок неефективної роботи митниці.

Сьогодні вперше в історії України запроваджені персональні санкції, зокрема заблоковані активи, майно осіб, яких — за аналітичними даними апарату РНБО і за даними СБУ — можна назвати топ-десяткою української контрабанди".

Зеленський запевнив, що боротьба з контрабандою триватиме і далі — «це перша десятка, але не остання».

За словами президента, також відсторонені від роботи «десятки посадовців митних органів».

Крім того, він додав, що влада готує законодавчі зміни, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування.

Президент пожартував, що в Україні з’явилась «своя версія чорної п’ятниці — в цей день особи, що займались великим розпродажем стратегічних підприємств України, природних ресурсів, високих державних посад, торгували безпекою, стабільністю та майбутнім нашої країни, отримують по заслузі».

Зеленський також додав, що «українська чорна п’ятниця проходить не раз на рік, а майже щотижня».

Читайте також: Російські танки заправляють пальним із заводу Медведчуків, — секретар РНБО

Нагадаємо, 25 березня президент Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО від 19 березня про санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування.

19 лютого Рада національної безпеки й оборони України додала Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука — «112 Україна», NewsOne, ZIK.

Схожі новини