Передплата 2024 «Добрий господар»

Білоруси просять бойкотувати «Слов’янський базар»

Для чого українським артистам брати участь у підтримці режиму Лукашенка?

Улюбленця жінок, українського співака Олега Винника, впіймали на «зраді» — він заявлений як гість фестивалю «Слов'янський базар» у Білорусі, який відбудеться влітку 2021 року. Відповідна інформація розміщена на сайті фестивалю.

У зв’язку з політичною си­туацією у Білорусі, де ре­жим Лукашенка жорстко придушує протести й розправ­ляється з противниками вла­ди, бойкотувати «Слов'янський базар» цього року просять самі білоруси. У соцмережах вони звертаються до артистів з різ­них країн з проханням не брати участі в цьому заході, а отже, не підтримувати злочинний режим.

Прохання не їхати на фести­валь до Білорусі раніше з’явилися і в Instagram Винника, однак вони вже зникли — залишилися тільки хвалебні коментарі про роботу співака на «Голосі країни». Але кілька скрінів опублікував сайт Politeka. Ні сам Олег Винник, ні його прес-служба наразі не про­коментували ситуації.

До речі, не лише прізвище Винника є у списках артистів цьогорічного «Слов'янського базару». Там зазначені Еліна Іващенко (минулорічна пере­можниця фестивалю), і Maruv, а також український ведучий Тимур Мірошниченко, який веде фестиваль від України вже кіль­ка років поспіль. 31 березня стало відомо, що Мірошниченко цьогоріч відмовився проводи­ти «Слов'янський базар». Про це Тимур повідомив на своїй сторінці в Instagram. «Я понад 10 років був ведучим цього за­ходу від України. Усі ці роки це була історія про музику. Аж до цього року, коли ситуація у Біло­русі напружилася настільки, що навряд чи пісенний фестиваль може залишитись осторонь по­літики. Я не їду до Вітебська і по­відомив про це організаторів», — заявив Мірошниченко.

Схожі новини