Передплата 2024 ВЗ

На закупи москва їздить тепер до… Мінська

Головна мета нового «туризму» — імпортні лахи

Після вторгнення росії в Україну сотні іноземних компаній покинули рф. Тож у її містах позачинялися брендові крамниці, що торгували одягом, парфумерією і ювелірними виробами.

Зокрема, росію покинули (або покидають) такі модні бренди, як H&M, House, Cropp, Sinsay, Mohito, Levi’s Strauss, Maxx, Nike, Prada і Tiffany. А от у сусідній Білорусі, яку Захід покарав не настільки жорсткими санкціями, як росію, фірмові крамниці тих брендів усе ще працюють. Відтак туристичні фірми рф організовують шопінг-тури з москви до Мінська, де росіяни можуть придбати вироблені на ненависному їм Заході одяг, взуття, парфуми й коштовності.

Як зазначають організатори шопінг-турів, у мінських магазинах покупці з рф можуть розраховуватися не лише готівкою, а й картками російської платіжної системи. «Потрапити до Білорусі нескладно, — інформує Асоціація організаторів російського туризму. — Рейси з москви до Мінська виконуються з усіх столичних аеропортів».

Така поїздка коштує любителям шопінгу від 7 до 12 тисяч рублів на особу. Тури на закупи тривають зазвичай чотири дні (три ночі) і передбачають ночівлі у 4-зірковому готелі в Мінську й привітальний коктейль. Рекламуючи поїздки, організатори наголошують: туристи матимуть можливість відвідати крамниці таких брендів, як Nike, ZARA, Massimo Dutti, Calvin Klein, Levis, Puma, Adidas, Hour Passion тощо. А от про «імпортозаміщення», яке пропагує кремль, організатори чомусь не згадують…

Схожі новини