Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Поліція скасувала концерт Жадана у "помаранчевому" Харкові: поет не змовчав

  • 25.03.2021, 17:35
  • 697

У Харкові 24 березня повинен був відбутися концерт рок-групи "Жадан і собаки". Виступ музикантів призначили в клубі "Корова", але коли в залі зібралися люди, його скасували

Про це повідомляється на сайті поліції Харківської області.

Що відбулося в клубі «Корова»

Вірні фанати чекали виступу групи поета Сергія Жадана близько півтора годин. Вони не знали, що в цей час поліцейські проводили з господарем закладу «виховну роботу». Також музикантам наполегливо рекомендували не виходити на сцену, мовляв, у клубі зібралося набагато більше людей, ніж належить, і це порушує карантинні норми.

Зазначимо, що зараз Харків перебуває в «помаранчевій» зоні карантину.

Згідно з обмеженням цієї зони заборонено проведення масових культурних, розважальних заходів за участі більше однієї людини на 4 кв. метри площі будівлі або наповненістю понад 50 місць в кожному окремому залі.

Сергій Жадан відповів жорстко зі сцени

Поет і музикант Сергій Жадан не стримував себе у виразах і заявив, що «зате працюють е*учі „Епіцентри“ їх не хвилюють». Очевидно, він мав на увазі уряд країни, який заплющує очі на інші порушення.

«Вони про*рали вакцинацію, і їх це не хвилює», — висловився Жадан.

Обережно, на відео присутня нецензурна лексика.

Концерти в Харкові не заборонені

25 березня Сергій Жадан звернувся до всіх шанувальників, які прийшли на концерт в Харкові зі свої Facebook-сторінки.

«Ще раз офіційно перепрошую за скасування вчорашнього концерту. Нам дуже хотілося його відіграти, і ми надзвичайно вдячні вам за те, що ви прийшли. Ми чудово розуміємо всі обставини, проте проведення культурних заходів на Харківщині нині офіційно НЕ заборонене (хто не вірить — подивіться офіційну інформацію, проведення можливе, з дотриманням карантинних вимог), тож особливо прикро, що нам не дали робити нашу роботу. Ми обов'язково відіграємо цей концерт, тому квитки можете не здавати. Про час та місце проінформуємо», — написав Жадан.

Читайте також: «Вова купує квиток до Ростова»: Жадан випустив нову гострополітичну пісню

Також Жадан звернувся до правоохоронців, запитавши, чому ж вони не попередили раніше, що концерту не буде.

«Любі друзі. Ви могли повідомити про скасування концерту за кілька годин до його початку. Тоді б ми встигли повідомити глядачів і вони не пхалися б з цілого міста (й інших міст теж, до речі), ризикуючи здоров'ям у метрополітені чи маршрутках (вам же про здоров'я громадян ішлося?). Натомість ви прийшли безпосередньо на концерт і чекали годину, коли він, цей концерт, почнеться, елементарно для того, щоби штрафонути заклад. Фактично тримаючи в заручниках кілька сотень людей, які чекали в залі на початок заходу. Вибачте, але це не охорона здоров'я — це шантаж і скотство», — висловився Жадан.

Схожі новини