Передплата 2024 «Добра кухня»

Джерело кальцію та гарного настрою: що приготувати з домашнього сиру

  • 08.03.2021, 20:15
  • 16.8K

Домашній сир – дуже корисний продукт. Він містить життєво важливі елементи і легко засвоюється організмом

Зібрали для вас трійку найсмачніших рецептів із цього унікального продукту.

МАКАРОННИК ЗІ СИРОМ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

40 г вермішелі

100 г сиру

1 яйце

20 г вершкового масла

1 ст. л. сметани

1 ст. л. цукру

половина ч. л. солі

20 г сухарів

Приготування:

Локшину чи макарони варити до готовності 10−15 хв. Додати масло.

Домашній сир протерти через сито і додати в нього яйце, цукор, сіль. Все розмішати і з’єднати з макаронами.

Усю масу викласти в форму, яку попередньо змастити маслом і панірувальними сухарями. Поверхню запіканки змастити сметаною.

Запікати в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C .

Готову страву охолодити і порізати на шматки. Можна також полити розтопленим маслом чи сиропом.

СИРНО-МОРКВ'ЯНА ЗАПІКАНКА

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

40 г моркви

півсклянки молока

100 г сиру

1 ст. л. манки

1 ч. л. масла

2 яйця

сіль, цукор — за смаком

Приготування:

Почистити і потерти на дрібній тертці моркву.

У маленьку каструлю налити молоко і довести його до кипіння, покласти в нього моркву і варити все на повільному вогні 5 — 7 хвилин.

Сир протерти через сито і викласти в охолоджену моркву. Сюди ж додати яйце, манку, сіль, цукор і все ретельно перемішати. Викласти масу в присипану сухарями і змащену маслом форму, поверхню запіканки розрівняти і змастити яйцем.

Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20 — 25 хв., поки страва зарум’яниться.

ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ З СИРОМ БЕЗ ВИПІКАННЯ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Інгредієнти:

500 г сиру

400 г сметани

2 ст. л. молока

30−40 г желатину

2 ст. л какао

1 пакетик ваніліну

Приготування:

Желатин залити молоком на годину. Коли він набухне, поставити його на вогонь і, помішуючи, довести його до повного розчинення. Туди ж додати цукор, ванілін і охолодити.

Сир перетерти, змішати з желатином, додати сметану і ретельно перемішати. Розділити масу на дві половини. В одну покласти какао. Тоді знову все перемішати.

Форму застелити харчовою плівкою, вилити світлу сиркову масу і поставити в холодильник для застигання. Дістати і вилити шоколадну масу в сиркову. Тоді знову поставити її в холод.

Коли подаватимете на стіл, можете прикрасити торт фруктами, ягодами чи шоколадом.

Читайте також: Що приготувати з пшона: прості рецепти

Схожі новини