Джерело кальцію та гарного настрою: що приготувати з домашнього сиру
- 08.03.2021, 20:15
- 16.9K
Домашній сир – дуже корисний продукт. Він містить життєво важливі елементи і легко засвоюється організмом
Зібрали для вас трійку найсмачніших рецептів із цього унікального продукту.
МАКАРОННИК ЗІ СИРОМ
/wz.lviv.ua/images/news/2021/02/03/Bez_nazvanyia_1(2).jpg)
Інгредієнти:
40 г вермішелі
100 г сиру
1 яйце
20 г вершкового масла
1 ст. л. сметани
1 ст. л. цукру
половина ч. л. солі
20 г сухарів
Приготування:
Локшину чи макарони варити до готовності 10−15 хв. Додати масло.
Домашній сир протерти через сито і додати в нього яйце, цукор, сіль. Все розмішати і з’єднати з макаронами.
Усю масу викласти в форму, яку попередньо змастити маслом і панірувальними сухарями. Поверхню запіканки змастити сметаною.
Запікати в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C .
Готову страву охолодити і порізати на шматки. Можна також полити розтопленим маслом чи сиропом.
СИРНО-МОРКВ'ЯНА ЗАПІКАНКА
/wz.lviv.ua/images/news/2021/02/03/iStock-1135590059.jpg)
Інгредієнти:
40 г моркви
півсклянки молока
100 г сиру
1 ст. л. манки
1 ч. л. масла
2 яйця
сіль, цукор — за смаком
Приготування:
Почистити і потерти на дрібній тертці моркву.
У маленьку каструлю налити молоко і довести його до кипіння, покласти в нього моркву і варити все на повільному вогні 5 — 7 хвилин.
Сир протерти через сито і викласти в охолоджену моркву. Сюди ж додати яйце, манку, сіль, цукор і все ретельно перемішати. Викласти масу в присипану сухарями і змащену маслом форму, поверхню запіканки розрівняти і змастити яйцем.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20 — 25 хв., поки страва зарум’яниться.
ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ З СИРОМ БЕЗ ВИПІКАННЯ
/wz.lviv.ua/images/news/2021/02/03/maxresdefault.jpg)
Інгредієнти:
500 г сиру
400 г сметани
2 ст. л. молока
30−40 г желатину
2 ст. л какао
1 пакетик ваніліну
Приготування:
Желатин залити молоком на годину. Коли він набухне, поставити його на вогонь і, помішуючи, довести його до повного розчинення. Туди ж додати цукор, ванілін і охолодити.
Сир перетерти, змішати з желатином, додати сметану і ретельно перемішати. Розділити масу на дві половини. В одну покласти какао. Тоді знову все перемішати.
Форму застелити харчовою плівкою, вилити світлу сиркову масу і поставити в холодильник для застигання. Дістати і вилити шоколадну масу в сиркову. Тоді знову поставити її в холод.
Коли подаватимете на стіл, можете прикрасити торт фруктами, ягодами чи шоколадом.
Читайте також: Що приготувати з пшона: прості рецепти