Передплата 2024 ВЗ

Не хотів повертати борг і звернувся по допомогу до «смотрящого»...

Небезпечне злочинне угруповання «спеціалізувалося» на викраденні людей та вимаганні чималих коштів

Львівські правоохоронці викрили небезпечне злочинне угруповання, яке «спеціалізувалося» на викраденні людей і вимаганні коштів. Діяла група на території Львівщини. Лідера, або, як кажуть у кримінальних колах, «смотрящого», та його спільників затримали.

Як з’ясували поліціянти, лідер угруповання — 33-річний житель області, «смотрящий» за Черво­ноградським районом. Він, маючи за плечима кримінальний досвід (розбої, убивства) та авторитет серед криміна­літету, підшукав собі «помічників» — шіс­тьох жителів Львова та області віком від 21 до 44 років. Створене угруповання «спеціалізувалося» на викраденні людей з метою вимагання коштів та прийняття рішень на користь його лідера та учас­ників.

Правоохоронці затримали зловмисників. Слідство триває.
Правоохоронці затримали зловмисників. Слідство триває.

Оперативники й слідчі встановили, що 30-річний учасник угруповання взяв у місцевого підприємця в борг 200 ти­сяч доларів США. Не бажаючи його по­вертати, звернувся по допомогу для вирішення питання до «смотрящого». Надалі п’ятеро членів злочинної групи за вказівкою «авторитета», отримавши інформацію про підприємця від свого «колеги», розробили план викрадення — аби змусити чоловіка відмовитися від повернення боргу.

На початку листопада 2020 року зло­вмисники силою заштовхали підприємця в автомобіль та вивезли за межі Льво­ва. Побиттям і погрозами розправи над родиною у разі звернення до правоохо­ронних органів змусили його погодити­ся на вимоги зловмисників. Окрім того, зобов’язали підприємця сплачувати їм щомісячно по 5000 гривень — за «дах» для безперешкодного ведення бізнесу.

На підставі отриманих доказів слідчі повідомили про підозри лідеру злочин­ної групи, так званому смотрящому, та її учасникам. Правоохоронці вилучи­ли зброю та боєприпаси, посвідчення правоохоронних органів та одяг із ло­готипами різних підрозділів, які зло­вмисники, ймовірно, використовували у своїй злочинній діяльності. Крім цього, вилучено десятки паспортів, мобільних телефонів та інших знарядь для скоєння злочинів.

Схожі новини