Кримськотатарські янтики: рецепт найсмачніших чебуреків без смаження в олії
- 22.01.2021, 20:30
- 11.4K
Особливістю приготування цієї страви є те, що янтик, на відміну від класичних чебуреків, смажать на сухій сковороді, абсолютно без масла і під закритою кришкою
У кожної господині в арсеналі є один або кілька рецептів страв національних кухонь світу, які вона готує нечасто. Рекомендуємо звернути вашу увагу на кримськотатарські янтики. theLime вирішив розповісти вам рецепт цих чебуреків з м'ясом.
Інгредієнти для тіста:
- борошно (2−2,5 склянки),
- вода (2/3 склянки),
- олія соняшникова (1 ст. л.),
- сіль (0,3 ч. л.).
- 100 г розтопленого вершкового масла, щоб змащувати готові чебуреки.
Інгредієнти для м'ясної начинки:
- яловичина або фарш м'ясний (300 г),
- цибуля ріпчаста (200 г),
- зелена цибуля (5 гілочок),
- кефір (100 мл),
- сіль, перець, спеції — за смаком.
Приготування:
Спочатку замішуємо тісто: у воду висипаємо сіль і соняшникову олію, потім — просіяне борошно. Можна додати в тісто 1 яйце. Вимішуємо тісто вручну або за допомогою комбайна, потім накриваємо плівкою і даємо йому «відпочити» 30−40 хвилин. Після цього — нарізаємо його шматочками.
Готуємо м'ясний фарш: найбільше підійде яловичина, але можна взяти інше м'ясо. Миємо його під проточною водою, ріжемо, перекручуємо на м'ясорубці. Додаємо у фарш порізану цибулю, зелену цибулю, сіль, спеції, кефір і воду. Вимішуємо фарш руками.
Качалкою розкачуємо тісто — його потрібно зробити дуже тонким. Викладаємо на половинку коржа фарш, закриваємо другою половинкою і защипуємо краї. Їх також можна обрізати фігурним ножем для краси.
Добре розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Викладаємо янтики, смажимо на середньому вогні, накривши кришкою, приблизно 2−3 хвилини. Як тільки з'являться золотисті цятки — перевертаємо на інший бік.
Готові янтики змащуємо вершковим маслом.