Морквяно-апельсинові кекси: рецепт швидкої випічки до чаю
- 17.01.2021, 20:35
- 5 687
Випічка може бути не тільки смачною, але й корисною - морквяно-апельсинові кекси цьому підтвердження
Про це пише Надія Царук на Znaj.ua.
Тісто для цих кексів робиться на основі оливкової олії, оскільки воно корисніше, ніж соняшникове.
Інгредієнти:
- Яйце — 2 шт.
- Цукор — 80 г.
- Сіль — 1 щіпка
- Оливкова олія 150 мл.
- Розпушувач тіста — 1 ч. ложка
- Борошно пшеничне — 170 г.
- Горіхи волоські — 1 склянка
- Апельсин — 1 шт.
- Морква — 2 шт.
- Цукрова пудра — 4 ст. л.
- Кориця до смаку
- У миску насипаємо сіль, цукор і вбиваємо яйця. Перемішуємо.
- Насипаємо борошно і розпушувач, наливаємо оливкову олію. Все перемішуємо.
- Апельсин обдаємо окропом і витираємо насухо. Знімаємо з плоду цедру.
- Моркву натерти на терці. Потерту моркву і цедру апельсина додаємо в тісто.
- Насипаємо подрібнені волоські горіхи.
- Апельсин розрізаємо навпіл і вичавлюємо з нього сік. Вийде близько 100 мл.
- Сік наливаємо в тісто. Все перемішуємо.
- Форми для кексиків наповнюємо до половини. Зверху можна посипати меленою корицею.
- Ставимо кекси в розігріту духовку. Випікаємо 15−20 хв. при 200° С.
Готуємо глазур. У цукрову пудру додаємо ложку апельсинового або лимонного соку і добре перемішуємо.
Готові кекси покриваємо глазур'ю.
Смачного!