Передплата 2024 ВЗ

Іменем Геннадія Кернеса у Харкові хочуть назвати вулицю і станцію метро

  • 21.12.2020, 18:10
  • 850

На честь покійного мера хочуть створити проспект, або перейменувати одну з вулиць Харкова

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов бажає присвоїти ім'я Геннадія Кернеса одній зі станцій метро, а також ініціює перейменування однієї з вулиць на честь покійного мера міста. Окрім цього, Кернесу хочуть надати звання почесного громадянина Харкова і встановити у місті пам'ятник, пише ТСН.

«Ми зараз обговорюємо, щоб одній зі станцій метро теж присвоїти ім'я Геннадія Адольфовича. Ми разом з ним будували тридцяту станцію метро. Ми поклали близько 6 років життя, щоб отримати кредит під будівництво двох станцій. Геннадій Кернес стільки зробив для розвитку метро в Харкові, що ми зобов'язані увічнити його пам'ять на одній зі станцій. Нова це буде або стара станція — поки питання відкрите», — розповів Ігор Терехов під час пресконференції.

Окрім цього секретар міської ради ініціював присвоєння меру Харкова Геннадію Кернесу звання «Почесний громадянин міста Харкова» і заявив, що в місті мають встановити пам'ятник Кернесу.

«Я дав завдання нашим архітекторам, щоб підготували кілька локацій, де можна поставити пам'ятник. Ми винесемо питання на обговорення — де буде стояти пам'ятник, і яким він повинен бути. Наш святий обов'язок, щоб в Харкові з'явився проспект, або вулиця імені Кернеса. Складність в тому, що це повинна розглянути топонімічна комісія», — зазначив секретар міськради.

Схожі новини