Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білоруська влада хоче ввести плату за виїзд із країни

  • 19.12.2020, 12:55
  • 591

У Білорусі можуть ввести збір за перетин кордону. Його платитимуть ті, хто виїжджає з країни. Білоруська влада вже підготувала відповідний законопроєкт

Розмір збору може становити приблизно 32 долари. Про це пише «Белта».

Згідно з документом, можуть ввести збір за перетин кордону транспортними засобами, максимальна маса яких не перевищує п`ять тонн.

В уряді країни очікують, якщо такий підхід буде схвалений, зібрані кошти з урахуванням пандемії можуть спрямовувати на заходи з дезінфекції та забезпечення необхідним пункти пропуску.

Зауважимо, що донедавна Білорусь була однією з небагатьох країн, які не закривали кордони, попри пандемію коронавірусу. Однак з 1 листопада Білорусь таки закрила свої кордони для іноземців нібито для протидії поширенню коронавірусу. А нещодавно з'явилася інформація, що Білорусь заборонить виїзд громадян з країни через наземні пункти пропуску.

Читайте також: У Білорусі опозиційне видання позбавили статусу ЗМІ

Нагадаємо, влада Білорусі тривалий час відмовлялася вірити в існування коронавірусу. Інколи ситуація доходила до абсурду.

Скажімо, коли самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко називав небезпечну недугу «коронапсихозом», а також радив випивати трішки горілки та ходити в сауну для боротьби з COVID-19.

Крім того, Лукашенко вирішив не скасовувати військовий парад до 9 травня, адже це «емоційна та глибоко ідеологічна річ».

Схожі новини