Маринуємо скумбрію: прості рецепти, але буде смачно
- 08.11.2020, 20:10
- 74.5K
Скумбрія - не тільки смачна, але і корисна, адже риба сама по собі містить безліч корисних речовин, важливих для людського організму
Скумбрію в домашніх умовах можна приготувати різними способами. Як замаринувати скумбрію швидко і смачно — розповість tochka.net.
Маринована скумбрія з гірчицею:
Інгредієнти:
- свіжа скумбрія — 2 шт.,
- гірчиця — 1 ст.л.,
- сіль — 3 ст.л.,
- цукор — 1 ст.л.,
- лавровий лист — 5 шт.,
- чорний перець (горошок) — 8 шт.,
- вода — 750 мл.
Приготування: видаліть нутрощі, розріжте скумбрію на тонкі (по 1,5 — 2 см) шматочки і помістіть в 2-літрову ємність. Сіль, цукор, перець і лавровий лист помістіть в каструлю, залийте теплою водою, поставте на вогонь і кип'ятіть протягом 5 хвилин. Далі необхідно охолодити розсіл і додати в нього гірчицю. Підготовлену скумбрію залийте трохи теплим розсолом і помістіть в холодильник не менше ніж на 12 годин.
Маринована скумбрія з лимоном:
Інгредієнти:
- свіжа скумбрія — 2 шт.,
- цибуля — 1 шт.,
- лимон — 1 шт.,
- олія — 2 ст.л.,
- лавровий лист — 3 шт.,
- запашний перець — 3 горошини,
- гвоздика — 1 бутон,
- цукор — 1 ч.л.,
- сіль — 2−3 ст.л.,
- вода — 500 мл.
Приготування: видаліть нутрощі, розріжте скумбрію на шматочки розміром 3 см. Цибулю поріжте тонкими півкільцями. З лимона видавіть сік — приблизно 2−3 ст. л. Далі готуємо маринад: закип'ятити воду, додати в неї спеції, сіль і цукор, проварити 3−5 хвилин і остудити. Потім додайте лимонний сік і олію. Рибу складіть в скляну банку упереміш з цибулею. Залийте скумбрію маринадом і поставте у прохолодне місце. Маринована скумбрія буде готова через добу.
Маринована скумбрія — швидкий і простий рецепт:
Інгредієнти:
- свіжа скумбрія — 2 шт.,
- цибуля — 2 шт.,
- сіль — 3 ст. л.,
- цукор — 1 ст.л.,
- чорний перець — 8 горошин,
- лавровий лист — 5 шт.,
- горілка — 1 ст.л.,
- вода — 750 мл.
Приготування: скумбрію наріжте тонкими шматочками (1 — 1,5 см), щоб вона встигла промаринуватися. Закип'ятіть воду, додайте сіль, перець і лавровий лист і проваріть протягом 5−7 хвилин. Зніміть розсіл з вогню і дай трохи охолонути — не більше 10 хвилин. Після цього додайте нарізану півкільцями цибулю і горілку, завдання якої — знищити всі бактерії і непотрібні речовини, так як риба буде маринуватися недовго. Коли маринад охолоне — залийте ним скумбрію і поставте страву в холодне місце. Через 2 години мариновану скумбрію можна подавати.