Передплата 2024 ВЗ

Із 20 вересня на Львівщині подорожчає проїзд у маршрутках

Із 20 вересня на 5-10% подорожчають приміські маршрутки, які курсують зі Львова

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка пояснив, це зумовлено карантинними правилами, адже в салоні можна перевозити лише сидячих пасажирів. Через це власники маршрутів мають збитки. Щоб втриматися на плаву, вирішили трішки підвищити плату за проїзд.

За словами Івана Велійки, ка­рантинні обмеження — не єдина причина підвищення тарифів. Те­пер мінімальна зарплата — 5 тисяч гри­вень, відтак на підприємства збільши­лося податкове навантаження. Також подорожчало пальне. Не стоять на місці й ціни на запчастини до автобусів.

«Постійні зміни зон карантинних об­межень суттєво лихоманять громад­ський транспорт, — веде далі Іван Ве­лійка. — Це підштовхнуло до прийняття непопулярних рішень. Мінімальна вар­тість проїзду у першій зоні (до 6 км від обласного центру) зросте до 10 гривень. Тариф на наступні зони зросте залежно від внутрішніх затрат кожного підприєм­ства, орієнтовно на 5−10%».

Як розповів «ВЗ» заступник дирек­тора департаменту житлового госпо­дарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий, у Львові проїзд у маршрутці коштуватиме, як і ра­ніше, 7 гривень.

Схожі новини