Передплата 2024 ВЗ

"Воду в окупований Крим можуть дати за рішенням районного суду", - Бабін

  • 14.06.2020, 10:35
  • 1 716

Експредставник президента України в Автономній Республіці Крим, доктор юридичних наук, професор Борис Бабін розкрив механізм, за допомогою якого, як він не виключає, чинною владою може бути здійснено відновлення постачання води з Дніпра на окупований Росією український Кримський півострів

Про це він розповів в етері програми «Студія Захід» з Антіном Борковським, яка 13 червня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

Для початку, зазначив Бабін, буде запущено медійну кампанію з метою створення потрібних настроїв у населення материкової частини України.

«У нас, вибачте, немає 40 млн юристів-міжнародників. Суспільству можна через телеканали окремих панів розповісти, що це добре, і хтось повірить, що „добре давати воду в Крим“. Просто тому що „добре“. Тому що це сказала красива телеведуча. Все, крапка. Чи телеведучий. Тому якщо воду дадуть, це буде медійне забезпечення, ніхто не буде заморочуватися юридичними питаннями», — сказав професор.

Читайте також: Загарбав Крим, а тепер зазіхнув і на воду: які ультиматуми Путіна приховує українська влада

Водночас безпосереднє рішення, за словами Бабіна, «спустять на якогось стрілочника».

«Який через тиждень звільниться. І все. Або буде рішення суду, наприклад, районного, про це. Це ж можна влаштувати? Такий суддя щось там схвалить і піде собі на пенсію. А потім всі скажуть: «Ви ж бачите, це рішення суду. Ми мали його виконувати», — додав експосадовець.

Заразом в Україні зараз немає законодавчих обмежень на подачу води до окупованого Криму, оскільки нещодавно Верховна Рада відмовилася приймати відповідну однозначну постанову, нагадав Бабін.

Схожі новини