Передплата 2024 ВЗ

"Коронавірус зовсім не такий злий, як здавалося спочатку", - американський біолог

  • 02.05.2020, 18:55
  • 1 236

Загальна кількість хворих на коронавірус COVID-19 в світі може становити як мінімум 100 мільйонів осіб

Про це в інтерв'ю розповів доктор біологічних наук зі США, професор Костянтин Чумаков, передає OBOZREVATEL. За його словами, офіційна статистика інфікованих може бути занижена в 10−12 разів через те, що більшість із них не звертаються за медичною допомогою.

«У штаті Нью-Йорк заражених 260 тисяч (станом на момент запису інтерв'ю 24 квітня. — ред), але за підрахунками, антитіла до цього вірусу є вже у 3 млн осіб. Це означає, вони вже були заражені. Різниця — в 10−12 разів. Якщо така ситуація по всьому світу, не здивуюся, що з вірусом познайомилося вже близько 100 мільйонів осіб. Як мінімум офіційна статистика занижена в 10 разів (станом на 1 травня — 3 млн 344 тис. — ред). Вона показує важкі випадки», — відзначив професор.

Читайте також: Епідеміолог розповів, коли розпочнеться друга хвиля коронавірусу

За його словами, якщо людина просто кашляє, вона не стане звертатися в лікарню, а отже, залишиться за межами статистики.

«Кількість тих, у кого є антитіла до вірусу, приблизно від 50 до 80 разів більша, ніж про це говорить офіційна статистика хворих. Це дуже хороша новина. Вона означає — вірус зовсім не такий злий, як здалося спочатку. Навіть зараз, незважаючи на те, що епідемія вирує вже два місяці, у тих самих США кількість смертей все одно менша, ніж від сезонного грипу», — уточнив він.

Нагадаємо, раніше біолог Костянтин Чумаков припустив, що будь-який новий вірус, який виникає між людьми, поступово стає менш небезпечним і агресивним, це фундаментальний біологічний закон.

Схожі новини