Передплата 2024 «Добрий господар»

Коронавірус «фліртує»?

Лише 8 відсотків хворіють важко та мають підвищену температуру — понад 38 градусів

Фото pexels
Фото pexels

Коронавірус знову нагадав про себе. Хвороба набирає обертів і відправляє на лікарняний щоразу більше людей. У Львівській області тільки минулого тижня захворіло 1146 людей: 73% - дорослі, решта — діти. 154 хворих госпіталізовано в лікарні: 41 дитина, решта — люди похилого віку. За минулий тиждень — два летальні випадки через ковід. Найбільше коронавірус поширений у Львівському, Дрогобицькому та Яворівських районах.

Для порівняння, на початку серпня цифра хворих на корону у Львівській області була у рази меншою — 207 осіб.

«Поки що не маємо підтвер­джень, що це європейський штам «Флірт». 12 серпня відправили до Києва сто зразків на секве­нування, бо є певна процедура, коли і як це робити, — розпові­ла у коментарі для «ВЗ» гене­ральна директорка Львівсько­го обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко. — Ознаки захворювання — як легка застуда, лише 8% хворіють важ­ко та мають підвищену темпера­туру — понад 38 градусів.

Переважно люди мають за­кладений ніс, хриплість, першін­ня та біль у горлі… Втрати нюху чи смаку, як у штамах за минулі роки, немає".

Наталія Іванченко каже, важко корону переносять люди, які ма­ють системні захворювання ди­хальних шляхів. Хто не має су­путніх захворювань та з добрим імунітетом — переносять хворобу легко. Медики кажуть, серпне­вий спалах коронавірусу спри­чинений мутацією коронавірусу. За цих процесів хвороба поши­рюється доволі швидко. За офі­ційною інформацією, зараз в Україні циркулює десять різних штамів коронавірусу.

«Темпи за останні тижні зрос­ли, це особливості штаму, який поширюється швидко, — сказав генеральний директор Цен­тру громадського здоров’я Михайло Росада. — Спрацюва­ла висока температура, оскіль­ки раніше велика кількість людей перебувала в закритих примі­щеннях, де працювали конди­ціонери, обміну повітря не від­бувалось. Скупчення людей у закритих приміщеннях також призвела до зростання рівня за­хворюваності на ковід. Найбіль­ша концентрація серед захворі­лих саме люди працездатного віку — 30−60 років».

Схожі новини