Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кримчани досі не усвідомлюють реальну загрозу COVID-19 через російське "у нас все гаразд"

  • 26.03.2020, 17:35
  • 808

Російська пропаганда забила баки мешканцям Криму - тепер вони не вірять у небезпеку коронавірусу

Про це наголосив народний депутат від «Європейської Солідарності» Ахтем Чийгоз в ефірі «Радіо Крим. Реалії».

«Сьогодні ми намагаємося через будь-які можливості достукатися до кримчан, адже вони через постійне знаходження в зоні ризику, через постійну пропаганду Росії поводять себе небезпечно. Не відчувають і не сприймають коронавірус як реальну загрозу», — зауважив парламентар.

«Вони знають, що у нас на материку серйозні проблеми, що застосовуються достатньо жорсткі заходи. Бачать, як суспільство самоорганізовується, проте вважають, що це не торкнеться Криму», — додав він.

Політик зауважив, що достукатися до кримчан наразі не вдається. А окупаційна влада не робить необхідних кроків для боротьби з коронавірусом у Криму.

«Коли ми їм говоримо, що треба відмовлятися від весіль, від святкування днів народження, походів у кафе і ресторани, на жаль, ми не можемо достукатися до них.

Нам залишається лише говорити їм, що сьогодні така легковажність може бути смертельною. Тим паче в той час, коли ми не можемо їм допомогти", — наголосив Ахтем Чийгоз. Він закликав кримських активістів моніторити ситуацію і повідомляти про стан з епідемією на півострові, щоб можна було апелювати до міжнародних правозахисних організацій і гуманітарних місій, а також допомагати кримчанам через неофіційні канали, через волонтерів, родичів та друзів із материкової частини України.

Схожі новини