Передплата 2024 «Добрий господар»

Щодо знесення садиби Зеленських у Києві прокуратура відкрила кримінальне провадження

  • 21.07.2024, 10:45
  • 387

Офіс Генпрокурора розпочав кримінальне провадження щодо знесення садиби Зеленських у Києві попри її арешт

Фото: ОГП
Фото: ОГП

Про це повідомили в ОГП.

Там зазначили, що на будівлю по вул. Кониського 22 ще у січні 2024 року наклали арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження у межах справи про навмисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Прокурори клопотали про арешт оскільки, згідно з генеральним планом Києва, ця ділянка входить до меж історичного ареалу столиці. А на проведення будівельних робіт потрібен дозвіл Мінікульту.

Попри це, протягом тривалого часу там проводились будівельні роботи, зокрема капітальне будівництво. Прокуратура вказує: будівельні роботи проводились без відповідного погодження міністерства, тому усі роботи мали бути зупинені.

Однак 19 липня, попри накладений арешт, невідомі попри обмежувальні вимоги із застосуванням важкої будівельної техніки зруйнували будинок.

Їх дії кваліфікували як знищення майна, на яке накладено арешт (ч. 1 ст. 388 КК України). Також розслідується факт проведення будівельних робіт всупереч накладеній забороні, який кваліфіковано як самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197−1 КК України).

Наразі слідчі встановили місцеперебування техніки, яка була задіяна під час знесення будівлі. Там провели невідкладний обшук, техніку вилучили. До суду подано клопотання про її арешт.

Схожі новини