Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Даруйте, не можу говорити». Голова Самбірської РДА нарешті повернувся з Єгипту

Таку СМС-ку надіслав нашому кореспонденту голова Самбірської РДА Андрій Жепко

Донедавна багато українців літало відпочивати в Єгипет погріти боки, але такої всеукраїнської «слави», яку нажив собі голова Самбірської райдержадміністрації 29-річний Андрій Жепко не здобував ніхто. Його призначили на поважну посаду 11 грудня, не минуло і кілька місяців, як чиновник з сім'єю полетів відпочивати. 13 березня, акурат в розпал карантину. Уже звідти коментував журналістам, що цю подорож планував ще торік у жовтні. Відтак похід у владу не змінив планів новоспеченого чиновника. Також казав, що погодив поїздку «на моря» з керівництвом області. Мовляв, ніхто не сподівався, що пандемія набере таких обертів і його присутність на Самбірщині буде вкрай необхідною, а відсутність викличе величезний суспільний резонанс.

Жителі Самбірщини, звісно, обурені такою, м'яко кажучи, безвідповідальною поведінкою керівника. Дивує і лібералізм голови ЛОДА, який відпустив підлеглого відпочивати у такий складний час. Самбірчани вважають, якщо пан Жепко так любить відпочивати, то хай робить це далі, тобто пише заяву на звільнення. Бо не здатний, як керівник, визначити пріоритети.

У вівторок Андрій Богданович, за нашими даними, повернувся в Україну. Через «приват» у Фейсбуці надіслали йому кілька запитань, які цікавлять громаду. Раніше пан Жепко реагував на наші листування, та цього разу зігнорував. Хотіли запитати у нього, як добирався з Єгипту, чи вийде на роботу, чи перебуватиме на двотижневому карантині? І головне питання — чи совість не замучила, і чи готовий піти у відставку?

Наші запитання залишилися без відповіді. У середу ми зателефонували йому, але трубку очільник не підняв. Натомість прислав СМС-ку: «Даруйте, не можу говорити».

P. S. Як повідомили джерела у Львівській ОДА, на думку керівництва області, немає сенсу застосовувати санкції проти Андрія Жепка, оскільки формальних порушень у його поїздці до Єгипту немає. Мовляв, полетів на відпочинок тоді, коли ще офіційно не було оголошено карантин. Про це він офіційно повідомив керівництво Львівської ОДА та отримав дозвіл.

м. Самбір.

Схожі новини