Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Банковій Зеленський радився з олігархами, - ЗМІ (фото) (оновлено)

Президент Володимир Зеленський 16 березня зібрав в Офісі президента олігархів та крупних бізнесменів

Про це пише «Українська правда з посиланням на «програму «Схеми: корупція в деталях», спільний проєкт «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший»

Свідками їхнього публічно не анонсованого візиту на Банкову стала знімальна група програми.

Близько 17:00 на територію ОП заїхав автомобіль олігарха Ріната Ахметова, а згодом журналісти зафіксували тут кортеж власника холдингу DCH Олександра Ярославського та машину засновника холдингу «Кернел Групп» Андрія Веревського.

Автівка Ріната Ахметова
Автівка Ріната Ахметова
Кортеж Олександра Ярославського
Кортеж Олександра Ярославського

За даними «Схем», за годину до зустрічі, з Дніпра до Києва також прилетів приватний борт, яким користується олігарх Ігор Коломойський.

Авто Андрія Веревського
Авто Андрія Веревського

Пізніше Офіс президента на своєму сайті пояснив тему зустрічі. За його даними, Зеленський просив у великого бізнесу про допомогу у боротьбі з поширенням коронавірусу.

Як розповіли в ОП, на заході були присутні власники та топ-менеджери найбільших українських компаній і бізнес-груп. На нараді глава держави обговорив питання допомоги з боку великого бізнесу під час проведення заходів щодо протидії поширенню Україною COVID-19. Зокрема, йшлося про допомогу із закупівлею та постачанням великих партій тестів, необхідного медичного обладнання, захисних та дезінфекційних засобів.

В ОП кажуть, що бізнесмени погодилися з пропозиціями Зеленського та пообіцяли надати всю необхідну допомогу державі у здійсненні превентивних заходів з протидії поширенню коронавірусу.

«Бізнес має бути соціально відповідальним у скрутних ситуаціях для держави. Українці мають почуватися захищеними, коли звертаються в державні лікарні. І я наполягаю, щоб ви допомогли зараз. В Україні нині немає критичної ситуації, і ми сподіваємося, що зможемо гідно вийти з цього періоду, зберігши здоров’я та життя українців», — сказав Зеленський.

Ахметов у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» прокоментував свою зустріч з президентом.

Він сказав, що його фонд вже включився у надання допомоги. Він уже закупив необхідне обладнання та засоби індивідуального захисту для лікарів. За словами олігарха, «не залишиться в стороні» і бізнес його компанії SCM.

Схожі новини