Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівський палац мистецтв запрошує львів’ян та гостей нашого міста на виставки

  • 16.04.2019, 13:22
  • 1 191

Протягом квітня Львівський палац мистецтв запрошує львів’ян та гостей нашого міста на зустріч з творчістю таких мистців

17 квітня відбудеться відкриття персональної виставки Юрія Бандери «Сонячні ритми».

«Перебуваючи в постійному творчому пошуку, прагнеш вихопити мить із безперервного калейдоскопу життя, і, разом з тим, одночасно показати його стрімкий невпинний рух», — художник Юрій Бандера.

Роботи цього художника сповнені любові до України, адже його надихає природа рідної землі.

Подорож Карпатами… Гори, ліси, прохолодне повітря. Відчуваєте? Авжеж! Юрій Бандера вважає, що саме під впливом подорожей народжуються нові творчі задуми, створюються реалістичні пейзажі, в яких кожен може знайти щось особисте для душі.

Важливе місце в творчості художника займає колір, який тісно пов’язаний з людиною: кожне враження має свій відтінок. Тож в своїх роботах Юрій Бандера прагне передати емоційні почуття.

А от створювати свої роботи художнику найбільше до вподоби саме на планерах, адже за короткий відрізок часу потрібно намалювати готовий твір. Це такий свого роду екстрим, бо немає часу на відпочинок.

Фесбук-подія

Виставка художників Івано-Франківщини «Обрії»

Живописці Івано-Франківської обласної організації Національної Спілки художників України представлять свої роботи у спільній виставці «Обрії»!

Всі картини є результатом пленерів, проведених на Закарпатті та серед природи Івано-Франківщини.

Чию ж творчість можна буде побачити?

• Володимир Сандюк

Доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва і реставрації Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника. Працює в галузі живопису, декоративно-прикладного мистецтва. Автор 23 персональних виставок!

З 1998 року член НСХУ, а з 2013 року — заслужений художник. Його твори закуплені Міністерством культури і мистецтв України, Дирекцією виставок НСХУ, а також знаходяться в музеях та приватних колекціях України та зарубіжжя.

• Микола Качур

З 2017 року — член НСХУ. Навчався у Заочному Народному університеті в Москві. Працює у техніці олійного малярства. Головні теми — пейзаж, портрет та натюрморт. Автор багатьох персональних виставок. Активний учасник всеукраїнських, обласних мистецьких виставок та пленерів.

• Богдан Бринський

Живописець, член НСХУ з 1995р. Після отримання кваліфікації з малярства у Прикарпатському національному університеті ім.В.Стефаника працював художником-реставратором на Івано-Франківщині; стажувався у Європейському центрі реставрації (Венеція). Від 2001 — викладач кафедри образотворчого мистецтва Прикарпатського університету (Івано-Франківськ). Учасник міжнародних виставок та автор персональних, які представив у Івано-Франківську та Києві. Його твори знаходяться у Івано-Франківському художньому музеї, Львівському національному музеї українського мистецтва та у приватних колекціях в Україні та закордоном.

• Богдан Кузів

Живописець, графік. Член НСХУ з 2012 року. Після закінчення Прикарпатського університету працював у Польщі. 2001 року навчався і працював художником у Римі. Від 2004 — учасник обласних, всеукраїнських і міжнародних мистецьких виставок. Представив персональні виставки в Афінах (Греція, 2012) та Івано-Франківську (2013). Створює пейзажі, натюрморти, мореністику, портрети у стилі критичного реалізму. Деякі полотна зберігаються у Музеї мистецтва Прикарпаття (Івано-Франківськ).

Відкриття виставки — 18 квітня о 16:00

Фейсбук-подія

І, нарешті, довгоочікуваний «Весняний салон», у якому представлятимуть роботи понад сто учасників

Щорічна масштабна виставка у Львівському палаці мистецтв від Львівської обласної організації Національної спілки художників України!

Виставка-конкурс, учасниками якої є лише члени Спілки. Переможців визначають самі художники: під час події кожному учаснику роздають анкету із 14-ма номінаціями, пропонуючи вказати своїх фаворитів. Таким чином організатори виставки відзначилися найобширнішим, а отже — найдемократичнішим журі в Україні серед інших мистецьких заходів.

Художник, який отримав найбільшу кількість голосів, здобуває почесну нагороду — скульптурне зображення святого Луки — покровителя мистецтва. Автор роботи — скульптор Любомир Яремчук.

Відкриття виставки — 19 квітня о 16:00

Фейсбук-подія

Схожі новини