Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Грецька церква дала старт процедурі визнання автокефалії ПЦУ

  • 09.01.2019, 13:28
  • 629

Грецька православна церква (ГПЦ) почала процедуру визнання єдиної помісної автокефальної Православної церкви України.

Про це повідомляє Ortodoxia Info із посиланням на відповідне рішення, яке було прийнято на засіданні священного синоду ГПЦ, передає УНН.

У повідомленні йдеться про те, що на засіданні синоду обговорили лист Вселенського патріарха Варфоломія у зв'язку з обранням першого предстоятеля Православної церкви України Епіфанія, а також відповідний лист патріарха російської православної церкви Кирила.

Священики прийняли рішення передати справу в священний синод ГПЦ, щоб відбулась процедура визнання грецькою церквою нової автокефальної церкви України.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви. Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже наступного дня, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну.

Схожі новини