Передплата 2024 ВЗ

Україна має залишатися транзитною країною, — Меркель

  • 13.11.2018, 19:28
  • 460

Україна має залишатися транзитною країною для транспортування російського газу, але Євросоюз має позбавитися від енергетичної залежності від РФ.

Про це заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час дебатів у Європарламенті у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

«Ми працюємо з Росією, як із джерелом постачання. Але я дуже прагну забезпечити, щоб Україна залишалася транзитною країною… Європа повинна опрацьовувати питання, щоб бути незалежною від російського газу, а тому потребує диверсифікації джерел постачання», — сказала німецький лідер.

Меркель відзначила, що Німеччина побудувала термінал прийому скрапленого газу, що надасть можливість отримувати енергоносій з інших джерел.

Як відомо, проект «Північний потік-2» передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини нарівні з уже діючим «Північним потоком». Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина — понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Будівництво морської ділянки «Турецького потоку» почалося 7 травня 2017 року. Ним опікується компанія South Stream Transport. Перша нитка газопроводу призначена для енергопостачання турецького ринку, друга — для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної з них — 15,75 мільярда кубометрів газу на рік.

Схожі новини