Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зірки Голлівуду закликали Кремль звільнити українського політв’язня Сенцова

  • 08.09.2018, 17:34
  • 734

Голлівудські зірки та журі 75-го Венеціанського кінофествалю закликали Росію не допустити смерті українського режисера Олега Сенцова і звільнити його.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням France24.

«Актриса Наомі Уоттс, актор та режисер Крістоф Вальц, разом з Гільєрмо дель Торо в п'ятницю попросили Кремль звільнити кінорежисера, який відмовляється від їжі у в'язниці на півночі Сибіру вже протягом 118 днів», — йдеться у повідомленні.

Журі основного конкурсу 75-го Венеціанського кінофестивалю на чолі з Гільєрмо Дель Торо висловило занепокоєння фізичним станом Сенцова.

За його словами, Сенцов був «ув'язнений та піддавався тортурам … після судового розгляду, який явно не поважав право на захист».

Як повідомлялося, нещодавно екс-президент Польщі, легендарний лідер польської «Солідарності» і нобелівський лауреат 1983 року Лєх Валенса оголосив про висунення українського режисера Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Польська кіноакадемія надає Валенсі підтримку у цьому питанні.

Український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців — політв'язнів Кремля.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Схожі новини