Передплата 2024 ВЗ

У Львові показали «Волинські мотиви»

Художньою виставкою згадали видатного художника Володимира Патика.

28 серпня у Львівському Палаці мистецтв відбулось відкриття пленерної виставки імені Володимира Патика «Волинські мотиви» під патронатом Західного регіонального науково-мистецького центру.

Відкриття виставки було заплановано саме на цей день, щоб віддати шану Володимиру Патику — живописцю, пейзажисту, майстру натюрморту — Заслуженому художнику України, лауреату Національної премії ім. Т. Г. Шевченка та Почесному громадянину Львова, який відійшов у вічність 28 серпня 2016 року.

Дотримуючись мистецьких традицій, з 17 по 22 серпня, у «Творчій майстерні» Роксолани та Остапа Патиків був організований пленер «Волинські мотиви». Мистецька акція об’єднала творчість іменитих українських митців та молодих художників України та Китаю.

Вправлялись у малярстві, обмінювались творчими ідеями академіки та професори мистецьких інституцій України Андрій Чебикін, Михайло Сальва, Андрій Бокотей, Галина Стельмащук, Володимир Одрехівський, подружжя Миколи та Євстахії Шимчук, Володимир Сколоздра, Ярослав Шимін, Петро Старух, подружжя Остапа та Роксолани Патик, Михайло Бокотей, Володимир Стасенко, Нестор Бордун, Ірина Муращик, Лада Цимбала та молодь львівської мистецької школи — Віталій Мурин, Андрій Роїк. До учасників пленеру долучились молоді митці з Китаю, зокрема художниця Ян Цзи.

Остап Патик, згадуючи батька, який багато часу проводив на пленерах, вирішив продовжити цю традицію. У с. Мельники поблизу Шацька він створив мистецький центр. Саме тут разом з дружиною Роксоланою подружжя Патиків організували цей пленер та дали можливість художникам поспілкуватись на природі, поекспериментувати з формами, створити нові твори, врешті, приємно провести вечори із жартами та співом українських пісень. Мабуть, тому ця виставка дарує відвідувачам масу позитивних емоцій.

Схожі новини