Передплата 2024 «Добрий господар»

Прикордонники зі стріляниною затримали контрабанду хутра з Росії

  • 12.08.2018, 18:34
  • 550

На Сумщині прикордонники із застосуванням зброї затримали «УАЗ» з баулами шуб та шкіряних виробів з Росії

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Вчора у Краснопільському районі військовослужбовці мобільного підрозділу Сумського загону під час реалізації інформації про можливу протиправну діяльність, отриманої від співробітників оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, запобігли спробі незаконного переміщення через державний кордон товарів із Росії», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, прикордонний патруль, який ніс службу неподалік від кордону в районі населеного пункту Грабовське, помітив транспортний засіб «УАЗ», який почав рухатися від кордону в тил України. Під час затримання водій не зупинився на вимогу та намагався здійснити наїзд на прикордонника.

«Аби все ж таки зупинити правопорушника, прикордонним нарядом було здійснено попереджувальні постріли вгору, на що водій не реагував та продовжував рухатися далі. З метою затримання правопорушника військовослужбовець зі складу прикордонного наряду здійснив постріли з АК-74 по колесах автомобіля», — повідомили у ДПСУ.

У результаті прикордонники потрапили в одне із коліс авто, однак водій на великій швидкості намагався продовжити рух, потім покинув автомобіль у кущах на околиці населеного пункту Земляне, а сам втік.

«Оглянувши транспортний засіб, охоронці кордону виявили в ньому близько півсотні тюків з товарами народного споживання — шуби, напівшубки, жилети, дублянки, шкіряні куртки, пуховики та трикотажні вироби в асортименті. Крім цього, в автомобілі знаходилися коробки з біжутерією та наручними годинниками», — розповіли у відомстві.

На Сумщині прикордонники із застосуванням зброї затримали «УАЗ» / Фото: dpsu.gov.ua
Попередньо встановлено, що затриманий вантаж був незаконно переміщений з території Росії на територію України.

Наразі транспортний засіб разом з вантажем встановленим порядком переданий працівникам поліції. Тривають оперативно-пошукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до вказаної протиправної діяльності.

Схожі новини