Передплата 2024 «Добре здоров’я»

7 геніальних винаходів, які зробили діти

  • 19.05.2018, 12:10
  • 17.2K

Вигадати що-небудь — для дітей це цікава гра. Здатність до оригінального творчого мислення притаманна майже кожному з них.

Сьогодні нас оточує чимало відкриттів, авторами яких стали діти, розповідає Gazeta.ua.

Пластилін. Його винайшла школярка Клео Маквінер. Дідусь дівчинки був виробником засобу для очищення шпалер від вугільного пилу. Одного дня Клео почала гратися з цією масою, виліплювати різні фігури. Так до очищувача додали мигдалеву олію та фарбники і винайшли пластилін.

Льодяники від гикавки. У свої 13 років школярка з Манчестера, США, винайшла нові ліки від гикавки. Меллорі Кьювмен додала до складу звичайних цукерок для розсмоктування яблучний оцет. Винахід отримав назву «Hiccupops».

Фруктове морозиво, якому більше 100 років, винайшов 11-річний хлопчик. Френк Епперсон випадково залишив на вулиці свій сік. Зранку там було фруктове морозиво, що дуже сподобалось дитині та його рідним. У 29 років Френк запатентував свій винахід. Через два роки морозиво роздавали по всій Америці, і коштувало воно всього 1 цент.

Калькулятор. 1942 року французький підліток Блез Паскаль вирішив допомогти своєму батькові — податковому інспектору. Вручну рахувати важко, тож Блез почав створювати рахувальну машину. 3 роки опісля винайшов робочий прототип калькулятора.

Шрифт Браєля. 15-річний французький підліток Луї Брайл, який з 3 років був сліпим, винайшов цей тактильний шрифт для письма і читання. За його основу взяв «нічний шрифт» капітана артилерії Шарля Барбьє, який використовувався військовими того часу для читання донесень в темряві.

Пристрій для слабочуючих. Чергове відкриття підлітка, який хотів полегшити життя людям. 14-річний Джон Кон притулився зубами до гітари. Після відчутого створив пристрій, який перетворює звукові хвилі на тактильні відчуття. Завдяки йому люди із вадами слуху можуть «слухати» музику.

Дзвінок. 13-річний британець Лоренс Рок винайшов програму, що змогла з'єднати сім-карту мобільного і дверний дзвінок. Коли господарів нема вдома, а хтось натискає їх дзвінок, паралельно йде виклик на телефон. Завдяки цьому відкриттю Лоренс заробив $ 250 тис.

Схожі новини